Zorgverzekeraars, het belang om de juiste te vinden

Zorgverzekeraars, het belang om de juiste te vinden

augustus 12, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Een ongeluk schuilt in een klein hoek. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren als je de hond uitlaat, met je kinderen op een feestje gaat of deelneemt aan het verkeer. Het kan zomaar gebeuren dat je hond plotseling iemand bijt, je kind een duur glas laat vallen of als je per ongeluk iemand aanrijdt. Voor al deze zaken is het dus goed als je een aansprakelijkheidsverzekering laat afsluiten. Wat is een aansprakelijkheidsverzekering? Als je schade toebrengt aan iets dat niet aan jou toebehoort, dan zal je voor die schade moeten opdraaien. Voor dit soort schades kun je je dus verzekeren en dit wordt een aansprakelijkheidsverzekering genoemd. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt je dus tegen financiële aansprakelijkheid. De verschillende aanbieders van een aansprakelijkheidsverzekering kun je vinden op Aansprakelijkheidsverzekering.com. Hier krijg je een uitgebreid overzicht van de verschillende aanbieders en kun je een keuze maken die het beste past bij jou. 

Een zorgverzekering

Iedereen wordt weleens ziek of het kan voorkomen dat je buiten je schuld om een ongeluk krijgt. Ziekenhuiskosten zijn nu eenmaal duur en het is dus handig om een goede zorgverzekering te laten afsluiten. Wat houdt deze verzekering in? Deze verzekering dekt de kosten bij een ziekte of een ongeval. Het kan zijn voor een operatie, medicijnen die je nodig hebt of als je een paar dagen in het ziekenhuis moet doorbrengen. Bij veel aanbieders kun je ook zelf je zorgverlener kiezen. Wat je vergoed krijgt, is wel afhankelijk van de verzekering die je hebt gekozen. Heb je een basisverzekering? Dan krijg je 100% vergoed bij de zorgverleners waarmee jouw aanbieder een contract mee heeft. Je bent verplicht om een basis zorgverzekering te hebben, omdat hierin de meest voorkomende zorgkosten worden verzekerd. Zelf kun je kiezen als je een aanvullende verzekering wilt afsluiten. 

Betalen voor je zorgverzekering

Kun je de zorgverzekering in termijnen betalen met je creditcard? Dit hangt af van de verzekeringsmaatschappij waar je je verzekering laat afsluiten. Heb je moeite om in een keer je verzekering te betalen? Dan kun je een betalingsregeling afsluiten met je verzekeraar. Samen kunnen zij met jou nagaan hoeveel je per kunt betalen, zodat je niet voor financiële verassingen komt te staan. De meeste aanbieders accepteren in termijnen betalen met een creditcard wel, dit omdat creditcards standaard een dekking hebben. Het is dus mogelijk om gespreid te betalen met je creditcard als het je niet in een keer lukt.