Zin in de zon?

Zin in de zon?

augustus 30, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Iets waar Ibiza zeker genoeg van heeft, is lekkere zonnestralen! Dit prachtige eiland ligt in de Middellandse zee en heeft in de zomermaanden gemiddeld zo’n 13 uren zon per dag. Genoeg om lekker bij te bruinen en veel vitamine D te pakken. Reizen naar Ibiza is gelukkig ook heel snel gedaan. Je hoeft maar 2,5 uur in het vliegtuig te zitten en je bent er. Dat is even een leuke film opzetten en een broodje naar binnen werken en klaar.

Strandje pakken

Als je naar de Balearen gaat moet je natuurlijk goed voorbereid zijn op de zon. In Nederland zijn we die sterke zonnestralen niet zo goed gewend. Neem dus genoeg zonnebrand mee! Je wilt niet na een weekje vakantie als een rode kreeft terug thuis komen. Als je niet van smeren houdt, moet je proberen om zo veel mogelijk de schaduw op te zoeken. Neem een parasolletje mee of investeer in een goede zonnehoed. Rond het hele eiland zijn genoeg prachtige stranden te vinden, dus je hoeft weinig moeite te doen om jouw plekje te vinden.

Struinen op de markt

Ben jij nou helemaal niet van het zonnebaden? Dan is er natuurlijk nog veel meer te doen op Ibiza! De hele bekende hippie markt Ibiza trekt jaarlijks ook duizenden bezoekers. Hier vind je vaak honderden kraampjes die allerlei spulletjes verkopen. Je kan hier de leukste sieraden, hoeden en kledingstukken vinden.

Naast de hippiemarkten, heb je ook een aantal kunstmarkten op Ibiza waar je eens langs zou moeten gaan. Hier vind je dus mooie handgemaakte meubels of schilderijen. Als je op zoek bent naar luxe souvenirs, zou je hier zeker kunnen slagen! Deze markten zijn over het hele eiland te vinden, je hoeft dus niet naar een specifieke kant toe te reizen. En om het helemaal af te maken wordt er ook vaak opgetreden door leuke bandjes. De sfeer is helemaal op orde, een super leuk dagje uit dus!