Zelf eten koken of eten bestellen?

Zelf eten koken of eten bestellen?

september 18, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Eten is iets wat iedere avond weer moet gebeuren. Er zijn echter verschillende manieren om aan je eten te komen. Zo kun je er voor kiezen om zelf te koken, of je kunt eten bestellen. Doorgaans zijn dit de twee meest voorkomende opties. Daarom hebben we de voor- en nadelen hiervan tegen elkaar afgewogen, om jou te helpen bij je keuze voor vanavond!

Gemak

Wanneer het aankomt op eten, is gemak voor veel mensen een belangrijk punt. Eten bestellen is uiteraard een stuk gemakkelijker dan zelf eten koken. Je hoeft enkel je bestelling door te geven en het op te gaan halen. Wanneer ze het eten aan je deur komen bezorgen hoef je helemaal weinig moeite te doen. Wanneer je zelf eten gaat koken moet je wat meer moeite doen. Zo moet je naar de supermarkt om je ingrediënten te halen. Vervolgens moet je gaan koken of bakken, en na het eten moet je de pannen weer schoonmaken. Het ene gerecht is uiteraard sneller klaar te maken dan het andere gerecht. Zo zal een gerecht met verse groenten en aardappelen die je zelf moet schillen langer duren om klaar te maken dan een gerecht waarbij alles uit hetzelfde pakje komt. Maar in vrijwel ieder geval is het bestellen van eten gemakkelijker. 

De keuze

Wanneer je zelf eten kookt heb je volledig de vrijheid over wat je gaat maken. Ook bepaal je zelf precies wat je in je eten doet, wat niet, en hoeveel overal van. Als je bijvoorbeeld een bepaald ingrediënt dat bij een recept hoort niet lust, kun je dat mooi weglaten. Of wanneer je juist een bepaalde soort groente die niet op het recept staat heel lekker vindt, kun je het er toch bij doen! Wanneer je eten besteld heb je minder keuze. Zo ben je afhankelijk van wat er op het menu staat van de bedrijven in je omgeving. Je kunt weliswaar wat voorkeuren doorgeven betreft bepaalde ingrediënten, maar de controle is nog altijd een stuk minder dan wanneer je zelf kookt. 

Combineren

Zowel zelf koken als eten bestellen hebben dus voordelen. Wanneer je niet kunt kiezen, kun je ook gaan voor het beste van beide werelden: eten bestellen bij Feel Good Kitchen! Zij leveren namelijk verse maaltijden die je enkel nog even af hoeft te bakken.