Winter BBQ: hoe doe je dat?

Winter BBQ: hoe doe je dat?

oktober 8, 2019 0 Door Roosje Broekkotte

De winter ligt weer in het vooruitzicht!  De temperatuur zakt, de bomen worden weer kaal en de barbecue kan de schuur weer in, of toch niet? Wij Nederlanders zijn gek op barbecueën en toch doen we dat meestal in de mooie zomers. Maar sinds een paar jaar is het een trend om ook in de winter een gezellige barbecue te organiseren. Maar wat heb je in de zomer niet nodig en in de winter wel?

Wat heb je nodig voor de winter BBQ?

Heb je een plek uit de wind? In de winter verbruik je meer gas of kolen omdat het kouder is buiten. Uit de wind kan de barbecue het beste op temperatuur blijven. De barbecue heeft meer tijd nodig om warm te worden, zorg dat je de barbecue op tijd aanzet en dat je voldoende kolen of gas hebt!
Tijdens de zomer sta je met een lekker koud drankje rond de barbecue, maar in de winter is het heerlijk om dit met een warme glühwein of een warme chocomelk te doen. Heerlijk, voor die koude handen. 

Wat eten we tijdens een winter BBQ?

Wat we in de zomer op de barbecue leggen doen we natuurlijk ook in de winter. Vlees, dit hoort nu eenmaal bij de barbecue! Maar wat voor vlees leg je dan op de barbecue? Een goed stuk vlees is belangrijk voor een geslaagde barbecue. Er is een groot smaak verschil tussen de verschillende plekken waar je vlees vandaan haalt. Dit komt met name hoe er om gegaan wordt met de dieren, denk je hier wel eens over na? Grasgevoerd vlees is een voorbeeld waarbij de dieren in een goede vrije omgeving leven, dit zie je en dit proef je! 

De laatste tips voor een geslaagde winter BBQ

Omdat het in de wintermaanden sneller donker is, is het handig dat je voldoende verlichting hebt. Het is wel belangrijk om te zien of het vlees goed gaar wordt. Daarnaast is het buiten een stuk kouder, zorg dan ook voor een lekkere warme muts of steek de vuurkorf aan waar iedereen gezellig om heen kan staan.
Als aller laatst heb je dat heerlijke vlees nog nodig! Je moet al veel regelen voor de barbecue, maar maak het je zelf makkelijk, tegenwoordig je kun ook online vlees bestellen en boodschappen doen.

Eet smakelijk en veel plezier!