Welke koffie drinken we op kantoor?

Welke koffie drinken we op kantoor?

april 26, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Wat willen we allemaal op kantoor? Juist, koffie. Een bakkie pleur vlak voor die online meeting of om de werkdag goed mee te starten. Ook om 16.00 uur heb je misschien nog even een opkikker nodig na de uurtjes zwoegen. Wij Nederlanders horen tot één van de grootste koffiedrinkers van de wereld. En koffiedrinken doen we dan het meest op kantoor. Maar welke koffie drinken we dan massaal? Dat verschilt enorm. En ja, smaken verschillen natuurlijk. Waar op het ene kantoor de koffie niet te zuipen is, haalt het andere kantoor uitsluitend de beste koffie in huis.

Het belang van goede koffie op kantoor

Wil jij zeker weten dat jouw medewerkers en klanten (en jijzelf natuurlijk) genieten van een heerlijk kopje koffie? Kies dan uit een van de volgende merken. Dat is slim om te doen, want veel medewerkers vinden lekkere koffie op kantoor erg belangrijk. Het zorgt er bovendien voor dat collega’s samenkomen en elkaar beter leren kennen. Dat zorgt weer voor een betere sfeer op kantoor en tevreden medewerkers.

Douwe Egberts

Veel kantoren kiezen voor Douwe Egberts. Dat is niet zo gek, want het is het meest verkochte koffiemerk. Het merk bestaat al meer dan 260 jaar. Douwe Egberts begon ooit in een klein kruidenierswinkeltje in Joure in 1753. Vandaag de dag kom je het koffiemerk tegen in elke supermarkt. Van snelfilter koffie tot aan koffiebonen, ze verkopen allerlei soorten koffie.

Senseo

Nog zo’n populaire koffie is natuurlijk Senseo. Maar het is eigenlijk gewoon een productlijn van de welbekende Douwe Egberts. In 2001 brak een nieuw tijdperk aan voor koffieliefhebbers. Het was het jaar waarin Senseo doorbrak en steeds bekender werd. Waar je voorheen een hele bak koffie moest zetten, kon je nu in rap tempo slechts 1 bakje zetten. Daarbij kun je kiezen uit verschillende smaken en sterktes. De bekendste smaken zijn de Classic, Strong en Decafé. Sterk van smaak en met een mooie, heerlijke cremalaag.

Lavazza

Nog een populaire koffie die bij veel werkenden op het bureau staat, is die van Lavazza. Een echt Italiaans koffiemerk van Luigi Lavazza. Hij was een Italiaanse koffiebrander vol passie, creativiteit en initiatief. Hij ontdekte kenmerken van de koffieplant en de verschillende landen van herkomst. Hierdoor kende hij de kunst van het blenden. Het merk kent diverse soorten waaronder Qualita Oro en Qualita Rossa. En wist je dat Lavazza ook pads verkoopt speciaal voor Senseo apparaten?

Koffie bestellen?

Op Kantoorartikelenexpres kun je snel en eenvoudig online koffie bestellen. Alle bovengenoemde merken zijn te vinden in de online webshop. Je vindt er bonen, filterkoffie en pads. Het is snel genieten, want als je voor 16.30 uur bestelt, heb je de koffie de volgende dag al op kantoor.