Waterontharder – Ontkalk je water

Waterontharder – Ontkalk je water

maart 14, 2018 0 Door Roosje Broekkotte

Heel veel regio’s in Nederland hebben last van hard water. Wat houdt dat in? Dat je wel schoon water hebt, maar dat er een heel hoog percentage kalk in je water zit. Dit is voor de gezondheid niet heel schadelijk maar voor alle apparatuur in een huishouden die gebruik maken van water is dit erg slecht. Water met kalk erin verkort namelijk de levensduur van een huishoudelijk apparaat. Schaf daarom een waterontharder aan zodat je de levensduur van je huishoudelijke apparatuur aanzienlijk verbeterd.

 

Waarom een waterontharder aanschaffen?

Wat doet kalkaanslag in water met je huishoudelijke apparatuur? Huishoudelijke apparatuur die gebruik maken van warm water (denk hierbij aan een wasmachine of een vaatwasmachine) beschikken over een warmte-element. Doordat deze machines gebruik maken van verkalkt water gaan er kalkdeeltjes om dit element zitten waardoor het warmte-element meer energie gaat verbruiken om water op te warmen en op langer termijn ook sneller kapot gaat. Door gebruik te maken van een waterontharder van Hydrotense verdwijnt dit probleem en wordt het water geheel ontkalkt. Binnen no-time heb je, door op stookkosten en afschrijving van je huishoudelijke apparatuur te besparen, de waterontharder terug verdient.

 

Hoe werkt een waterontharder?

Bij de waterontharders van Hydrotense zit een duidelijke handleiding waarmee het installeren van een waterontharder een eitje wordt. Per stap wordt duidelijk uitgelegd wat je moet doen en welke onderdelen je aan moet sluiten.

De waterontharders van Hydrotense werken volgens het principe van ionenuitwisseling. Deze waterontharders zijn voorzien van hars (resin) met negatief geladen deeltjes (kationen). Deze negatief geladen delen trekken de positief geladen mineralen Calcium en Magnesium aan en verwijderen daarmee het kalk uit het water. Om nu na verzadiging van het resin weer op te laden en het kalk van de hars af te weken wordt het positief geladen Na+Cl gebruikt. Het resin wordt herladen en weekt het kalk los van de hars waarna het in opgeloste vorm wordt afgevoerd door pekelwater. Dit verdwijnt uiteindelijk in het riool.

Wil je een waterontharder aanschaffen? Bekijk dan de website van Hydrotense: www.hydrotense.nl