Wat zijn goede pannen?

Wat zijn goede pannen?

juni 16, 2023 0 Door Roosje Broekkotte

Als je op zoek bent naar nieuwe goede pannen, is het maar goed om te weten welke pannen je het beste kunt kopen. Het kiezen van een goede pannenset kan best een lastige beslissing zijn, het is dus belangrijk dat je weet wat je wilt. Er zijn veel pannen op de markt, hierdoor hebben ze veel verschillende voor- en nadelen. Hoe weet je nu welke de pannen goed zijn en welke je moet kiezen? Dat wordt in dit blog duidelijk uitgelegd.  

Belangrijkste factoren, voor de juiste keuze!
Als je op zoek bent naar pannen, is het belangrijk dat je weet wat voor soort pannen je zoekt. Een factor die erg belangrijk is, is het gebruik van de pannen. Waar ga je de pannen voor gebruiken, welke gerechten? Een andere factor die ook een grote invloed heeft is het type fornuis dat je gebruikt. Ook de maat van de pannen is belangrijk bij de aanschaf. Als je alleen grote pannen gebruikt, is het kopen van grote pannen de juiste keuze. Als je alleen kleine pannen gebruikt, is het een goed idee om alleen kleine pannen te kopen. Kookgigant heeft een ruim assortiment met veel verschillende soorten pannen, hier vind je de beste pan die aan al jouw eisen voldoet.

Allround optie voor alle mogelijkheden 

Twijfel je welke pannen je gaat gebruiken, of weet je het niet zeker? Dit is wanneer het handig is om een ​​allround set te hebben. Een allround set is in elke situatie te gebruiken doordat je alle pannen voor verschillende soorten gerechten in huis hebt. Een allround set bevat verschillende pannen: grote pannen, kleine pannen, kookpan, etc. De ene pannenset bedraagt meer pannen dan het andere set. Ook kan de maat van de pannen in de pannenset afwijken van andere pannen, dus kijk goed wat er in het pannenset zit voordat je besluit het aan te schaffen. KookGigant biedt een allround pannenset aan dat voor ieder ogenblik geschikt is.

Verschillende materialen

Het materiaal van de pannenset is erg belangrijk bij het kiezen van goede pannen. De materiaalsoort van de pannen zorgt ieder voor een ander resultaat. De volgende materialen worden het meest gebruikt in pannen: 

  • Roestvrij staal (roestvrij staal) 
  • Aluminium 
  • gietijzer 
  • Anti-aanbaklaag 

Roestvrij staal 

RVS pannen zijn pannen gemaakt van roestvrij staal. Roestvrij staal is een zeer sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen hitte, corrosie en krassen. Het voordeel van roestvrijstalen pannen is hun zeer lange levensduur en eenvoudige reiniging. De pannen zijn ideaal voor productie bij hoge temperaturen, omdat de pannen niet vervormen of gifstoffen bevatten. RVS pannen zijn daarom een ​​goede keuze als je een verscheidenheid aan gerechten wilt bereiden.  

Aluminium 

Aluminium pannen zijn pannen gemaakt van dun aluminium. De pannen zijn licht, duurzaam en hebben een goede warmtegeleiding. Aluminium pannen zijn ideaal om mee te koken, omdat ze de warmte snel en gelijkmatig verdelen. De aluminium pan is ook erg makkelijk schoon te maken. 

Gietijzer 

Gietijzeren pannen zijn gemaakt van gietijzer. Pannen zijn erg zwaar en worden vaak gebruikt om vlees of vis in te bakken. Gietijzeren pannen staan ​​bekend om hun vermogen om een ​​hoge en gelijkmatige warmteverdeling te behouden. De pannen zijn ook zeer duurzaam, aangezien de pannen meestal meerdere jaren meegaan als ze goed worden opgeborgen. Gietijzeren pannen hebben ook de neiging om een ​​kleine hoeveelheid ijzer aan het voedsel toe te voegen, waardoor ze ook nog een gezonde keuze zijn. 

Anti-aanbaklaag 

Anti-aanbaklaag pannen zijn pannen met een speciale coating die voorkomt dat voedsel aanbakt. Deze coating zorgt ervoor dat gekookt voedsel niet aan de bodem van de pan blijft plakken. Het maakt het koken veel gemakkelijker en ook het eten dat eruit komt ziet er veel lekkerder uit. Bij 

Dit zijn alle verschillen tussen de vier meest gebruikte pannen materialen. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Hier kun je gemakkelijk zien welk materiaal bij je past en het beste bij je past.