Wat zijn de voordelen van biologische kip?

Wat zijn de voordelen van biologische kip?

december 22, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Nederlanders zijn dol op kip en kalkoen. Kipfilet, kalkoenrollade, kippenbouten, kippenbouillon en kipsaté zijn onze favoriete soorten. Welke kip zet jij op tafel? De meest bewuste keuze is de biologische kip, dat weten we. Toch kiezen er nog te weinig mensen voor bio kip. Te duur wordt vaak als reden gegeven. Maar is ons geld echt meer waard dan het leven van een kip? Biologische kip heeft zoveel voordelen, dat ga je nu ontdekken.

Leven langer

Biologische kip en kalkoen houdt in dat de kippen en kalkoenen langer de tijd krijgen om te groeien. Ze leven dus langer dan bijvoorbeeld een plofkip. Om precies te zijn twee keer zo lang. Een plofkip wordt al na 41 dagen geslacht, een biologische kip mannetje wordt na 13 weken geslacht, en het hennetje pas na 14 maanden. De mens wil zo lang mogelijk blijven leven, waarom gunnen we dit de kip niet?

Zijn gezonder

Kippen die biologisch worden onderhouden krijgen geen medicatie toegediend. Ze krijgen alleen medicijnen als ze ziek zijn. Plofkippen worden wel volgepropt met medicijnen om ze sneller te laten groeien. Bij bio kip worden bovendien geen chemische geur- en kleurstoffen en chemische smaakstoffen aan toegevoegd, dit in tegenstelling tot de plofkip. Je eet een 100% natuurlijk stukje kip.

Het vlees is smaakvoller

Kippen op biologische boerderijen kunnen naar hartenlust scharrelen in de buitenlucht. Ze hebben stro, afleidingsmateriaal en biologisch voer tot hun beschikking. Deze mate van vrijheid betaalt zich uit in de smaak van het vlees. Doordat ze geen stress ervaren wordt de hormoonhuishouding niet verstoord en dit vertaalt zich in smaakvoller vlees. De stress van de plofkip proef je in het vlees. Wil jij genieten van eerlijk en smaakvol vlees? Koop dan biologische kip.

Biologische kip kopen

Biologische kip kun je onder meer kopen bij de biologische slager. Ook in de supermarkten is bio kip te verkrijgen. Onthoud deze voordelen goed als je voor het schap staat en de keuze maakt: ga ik voor biologische kip (3 Beter Leven sterren) of voor minder.