Wat te doen tijdens het detoxen?

Wat te doen tijdens het detoxen?

oktober 15, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Ontgiften, ook wel detoxen genoemd is een term voor het reinigen van de opgehoopte afval- en gifstoffen uit het lichaam. Detoxen komt in verschillende methodes en kan je dus op verschillende manieren volgen, je kan vasten, supplementen slikken maar ook een detoxkuur volgen. Detoxen wordt niet door heel het jaar heen gedaan en als je gezond genoeg eet dan is een keer per jaar detoxen genoeg, is dit niet zo dan wordt er geadviseerd dat je dit twee keer in een jaar doet.

Detox sappen

De meest gebruikte vorm voor een detox kuur zijn de detox sappen. In deze sappen wordt vast voedsel vermeden en alleen sap wordt geconsumeerd. Het geeft het lichaam rust en energie waardoor je lichaam optimaal de afvalstoffen kan verwijderen. Goed Werkende darmen zijn belangrijk voor een goed functionerend lichaam. Voor dit soort kuren wordt dan ook aangeraden om koudgeperste sappen te drinken. Deze bevatten de meeste vitamines en voedingsstoffen. Dit soort sappen kan je bijvoorbeeld vinden bij Dr. Veggie werkt alleen maar met verse en onbewerkte producten. Maar zorgen er ook voor dat er genoeg smaak aan de sappen zit.

Voor de kuur

Voor zo’n kuur is het belangrijk dat je je voedingspatroon al wijzigt. De mate van het afbouwen ligt aan hoe gezond jij al eet en drinkt. Zorg er dan ook voor dat voordat je begint, eraan denkt wat je eet. Dit betekend geen bewerkte voeding. Stop een paar dagen van te voren met het slechte eten en drinken en een dag ervoor met de koolhydraten. Hierdoor krijg je het beste resultaat.

Na de kuur

Na een kuur is het ook het handigst om de eerste week nog even aan het vaste eten te laten wennen. Sapkuren zorgen ervoor dat jij je weer helemaal fris en energiek voelt. Om dit gevoel aan te houden, is het ook het beste om gezond te blijven eten. Meer groente en meer fruit zorgt ervoor dat jij dat gevoel blijft houden en verbeter je gelijk je immuunsysteem.