Wat te doen tegen een vieze smaak in mijn mond?

Wat te doen tegen een vieze smaak in mijn mond?

december 9, 2019 0 Door Roosje Broekkotte

Heb je last van een vieze smaak in je mond? Wij vertellen graag wat je ertegen kunt doen. Vaak is het een nare, muffe en slechte mondsmaak. Wakker worden met een vieze smaak in je mond is volkomen normaal, aangezien je mond droog is en je tanden al een tijdje niet zijn gepoetst. Maar hou je hier overdag ook last van? Dan moeten we er zeker wat aan veranderen.

Gebruik mondwater voor een gezond gebit

Bij gebruik van mondwater is de kans groot dat de vieze smaak in je mond verdwijnt. Maar wat is het beste mondwater? Er zijn namelijk heel wat mondspoelingen waarbij je na enkele dagen vervelende bijwerkingen ervaart. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Wij hebben een aantal mondspoelingen op een rijtje gezet en gekeken naar de ingrediënten en het effect. Vervolgens zijn wij tot de conclusie gekomen dat OxyFresh echt de winnaar is, want de fabrikant snapt precies wat de mondholte nodig heeft om gezond te worden en te blijven.

Houd je mondverzorging goed in de gaten

Mondverzorging is het halve werk. Als jij minimaal twee keer per dag, twee minuten je tandenpoetst en gebruikt maakt van tandenstokers. Dan ben je al een heel eind. Heb je een beetje een witte tong? Maak dan gebruik van tongschrapers en zorg ervoor dat je de achterkant van je tong goed mee pakt. Dit zorgt ervoor dat al je bacteriën uit je mond worden gehaald. Wat moet je nou doen tegen een vieze smaak in mijn mond? Gebruik mondwater en verzorg je mond goed.

Denk aan je voeding en kijk voornamelijk naar wat je drinkt

Het is ook heel erg belangrijk dat je let op je voeding. In sommige producten zitten namelijk heel veel suikers of zijn juist ontzettend zuur, waardoor je een vieze smaak in je mond krijgt. In een zure mond vermenigvuldigen sommige zure bacteriën zich heel snel. Maar welke drankjes zijn precies slecht voor je? Wij zetten ze voor je op een rijtje:

  • Appelsap
  • Cola Light
  • Limonadesiroop
  • Sinaasappelsap
  • Rode/ witte wijn
  • Yoghurt drank

Met deze tips hopen we dat we je een beetje op weg hebben geholpen om een vieze smaak in je mond tegen te gaan.