Wat is jouw goede voornemen voor 2021?

Wat is jouw goede voornemen voor 2021?

december 8, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Elk jaar komen veel mensen weer met nieuwe voornemens rond 1 januari. De vraag is alleen of je het wel volhoudt. Het is belangrijk om de lat niet te hoog te leggen als het om voornemens gaat. Als je absoluut niet van sporten houdt is het niet haalbaar om jezelf te verplichten om vijf keer per week naar de sportschool te gaan. Je wilt immers liever in je badjas op de bank blijven liggen. Als je elke dag friet eet kun je niet in één keer overgaan op een dieet wat alleen maar bestaat uit Superfood ingrediënten. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het verbeteren van je kwaliteit van leven is altijd een goed idee. Hieronder lees je wat inspirerende nieuwe voornemens die je leven verrijken!

Start de dag met een korte & makkelijke meditatie

Mediteren lijkt misschien wat saai of suf, maar dat is al lang en breed achterhaald. Mediteren is zelfs hip en van deze tijd. Mediteren is ook makkelijker dan men denkt. Zo zijn er verschillende meditatietechnieken, maar we zullen één makkelijke methode met jullie delen. Zó werkt het:

  • Ga in een rustige omgeving zitten
  • Trek makkelijke kleding aan
  • Ga in een prettige houding zitten (zoals jij wilt!)
  • Sluit de ogen
  • Neem een positief woord in gedachte
  • Dat woord (ook wel mantra genoemd) herhaal je in gedachte op het moment dat gedachten opkomen
  • Je maakt dus steeds de keuze – zodra er gedachten opkomen – om je persoonlijke mantra zacht op te herhalen
  • Zo ruim je gedachten (biochemische processen op)
  • Doe dit dagelijks 2 x 15 minuten

Je zult merken dat na verloop van tijd er steeds minder gedachten opkomen en je eerder innerlijke stilte bereikt. Wat je hier aan hebt? Ontzettend veel namelijk! Mediteren zorgt ervoor dat je je beter voelt, meer energie hebt, blijer voelt, meer waarneemt en creatiever bent.

Al deze vliegen in één klap bereik je met een kleine meditatie aan het begin van de dag. Een beter voornemen is er niet volgens ons.

Hardlopen maakt je écht gelukkiger!

Heb je een off day, zit je niet goed in je vel of lijd je aan een echte depressie? Ga naar de dokter en het eerste advies wat je krijgt; zorg voor voldoende beweging. De positieve effecten van hardlopen worden echt zwaar onderschat. Mensen worden bewezen gelukkiger na een rondje hardlopen. Zorg voor een kekke outfit en probeer het. Je zult direct voelen dat je de hele wereld aan kunt na een rondje hardlopen! Beweging is een goed voornemen, maar het hoeft echt niet héél intensief! Zo heb je hardloop apps waar je rustig aan kunt beginnen. 

Neem elke dag één groente smoothie

Het doel van alle voornemens is unaniem om gelukkiger te worden. Of je voornemen nu gerelateerd is aan uiterlijk, lichaam of geest: unaniem is het doel om gelukkig te blijven of gelukkiger te worden. Het nemen van een groente smoothie draagt ook aan bij een gezonde lichaam & geest. Bekijk online de leukste recepten en gooi elke dag andere recepten in de blender. Boost your energy!

Met deze adviezen begint 2021 fris & fruitig. Dat is een ding wat zeker is.