Wat is een slimme koelkast, en is het je geld waard?

Wat is een slimme koelkast, en is het je geld waard?

maart 9, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Er komen constant nieuwe producten op de markt, waaronder slimme huizen en keukens. Een onderdeel daarvan is een slimme koelkast. Nu denk je misschien dat je deze al in huis hebt, omdat jouw koelkast piept wanneer je de deur open hebt laten staan. Maar dit is écht niet alles wat een slimme koelkast kan!

Wat kan een slimme koelkast allemaal?

Wat als je jouw koelkast zou kunnen vragen – terwijl je in de supermarkt bent – of je meer eieren of melk nodig hebt? Dit is één van de vele functies die een slimme koelkast je biedt. Er zitten namelijk camera’s in de koelkast die verbonden zijn met een app op je telefoon. Zo weet je met een blik wat er nog in je koelkast staat. De camera’s hangen daar niet alleen maar zodat jij in je koelkast kunt kijken. Ze zijn ook nog eens slim genoeg om te herkennen – en aan jou door te geven – wanneer een product op begint te raken. Een andere functie die slimme koelkasten bieden zijn speciale vershoudzones. Dit zijn lades waarin je zelf de luchtvochtigheid en temperatuur kunt aanpassen. Hierdoor blijft je groene en fruit langer vers en kun je een 0-gradenzone creëren om vlees en vis te bewaren. Als laatste biedt de koelkast ook een display waar je agenda’s, notities en boodschappenlijstjes op kan plaatsen.

Moet ik een slimme koelkast kopen?

Dit is natuurlijk compleet afhankelijk van jouw behoeften en budget. Een slimme koelkast hebben een echte premium prijs. Je zult ze niet zo snel vinden onder de €1.500, en dit is nog maar de minimumprijs. Toch vinden steeds meer mensen het de prijs waard, zeker als er behoefte is aan een grote koelkast en gemak. Of de aanschaf reden nu is omdat ze de extra functies werkelijk nodig hebben, of gewoon mee willen gaan met de nieuwst trends, is een vraag waar niemand antwoord op heeft.