Wandelen met de baby is goed voor de gezondheid

Wandelen met de baby is goed voor de gezondheid

maart 27, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Genieten van een wandeling met je baby is een geweldige manier om het huis uit te gaan en onderweg om de vorm terug te krijgen waarin je verkeerde voor je zwangerschap. Het is geweldig om je fysieke conditie te herstellen, je humeur te stimuleren en je te verbinden met je buurt en natuur.

Kinderwagens om te wandelen met je baby

Een kinderwagen moet hoog op je verlanglijstje staan. U moet regelmatig oefenen wanneer de baby arriveert om weer in conditie te komen. Draagzakken zijn een optie, maar de meeste gezinnen merken dat de baby snel comfortabel wordt. Zoek naar deze wandelwagenfuncties die worden aanbevolen:

  • Een diepe stoel en een veiligheidsgordel.
  • Vergrendelbare rem om te gebruiken wanneer u het kind in de kinderwagen steekt of eruit haalt.
  • Een veiligheidspolsband om te voorkomen dat de kinderwagen van u wegrolt.
  • Stevigheid en duurzaamheid
  • Een zonnescherm om de babyhuid te beschermen
  • Paden om te voorkomen dat u met een wandelwagen loopt

Neem de kinderwagen niet mee op grind of ruwe paden. De trilling en het stoten zijn niet geschikt voor het kind of voor je polsen, armen en schouders bij het duwen van de kinderwagen. Blijf bij trottoirs en asfalt.

Zoek een verhard pad dat door een park of natuurgebied gaat waar je groen kunt zien. Studies tonen aan dat wandelen in natuurlijke omgevingen stress vermindert en meer voordelen heeft voor je humeur. Is het nog wat te koud buiten? Maak dan gebruik van een voetenzak. Deze kun je meestal eenvoudig installeren in iedere kinderwagen.

Benodigdheden

Er kan planning voor nodig zijn om er zeker van te zijn dat je alles wat je nodig hebt bij je hebt. Zorg ervoor dat je water voor je meeneemt en een flesje voor je baby. Neem ook een mini kit mee voor het verschonen en opruimen van luiers. Naarmate je baby ouder wordt, willen ze dat je tussendoor snacks en hun favoriete knuffel meeneemt.

Hoe lang te lopen voor gezondheid en gewichtsverlies

U kunt uw aanbevolen hoeveelheid fysieke activiteit krijgen door 30 minuten per dag stevig te lopen. Je kunt dat opsplitsen in sessies van 10 minuten of meer. Voor gewichtsverlies kun je het beste de meeste dagen van de week 30 tot 60 minuten onafgebroken lopen. Als dat meer is dan je in eerste instantie kunt doen, bouw het dan op door elke week vijf minuten extra toe te voegen aan je wandelsessietijd.

Schoenen

Zwangerschap heeft mogelijk tot permanente veranderingen in uw voeten geleid. Het is een goed idee om een ​​uitstapje te maken naar de beste hardloopschoenenwinkel bij jou in de buurt en je weer aan te passen voor sportschoenen. Goede schoenen zorgen voor aangename wandelingen.

Uw loophouding

Jogging-kinderwagens kunnen slechte houdingsgewoonten veroorzaken. Je zwaartepunt werd verschoven door zwangerschap en nu moet je een goede houding terugkrijgen. Concentreer u op het handhaven van een goede loophouding en leun niet naar voren of naar achteren.

Laat je baby goed beginnen

Door met uw baby te wandelen, brengt u vanaf het begin regelmatige bewegingsgewoonten bij. Dit is een geschenk dat elke moeder hun kind zou moeten geven. U kunt zelfs deelnemen aan leuke runs en liefdadigheidswandelingen die kinderwagens toelaten. Uw kind kan al een muur vol wandelmedailles hebben voordat het ooit zijn eerste stap heeft gezet. Daar kun je over een paar jaar op wijzen wanneer je je kind niet van de bank kunt halen of weg van hun schermen (of wat we dan hebben).