Waarom zijn de menu’s van Foodbag zo gezond?

Waarom zijn de menu’s van Foodbag zo gezond?

april 2, 2019 0 Door Roosje Broekkotte

We leven in een tijdperk waar tijd schaars is. We zijn immers druk met ons werk, ons gezin, maar ook ons sociale leven. Soms betekent dat keuzes maken, maar we willen niet dat onze keuzes ten koste gaan van onze gezondheid. Toch zie je het vaak gebeuren dat we te moe zijn om nog uren in de keuken te staan voor die gezonde, maar tijdrovende maaltijd. Een makkelijke en dikwijls ongezonde maaltijd is dus zo besteld en dat is niet altijd even duurzaam en slim.

Gelukkig heeft foodbag daar iets op bedacht en het zal je verbazen hoe makkelijk en handig dit is.

De maaltijdbox.

De maaltijdbox is een box met daarin gezond, seizoensgebonden eten, dat heel makkelijk te koken is en waarbij de recepten ook door de amateurkoks onder ons bereid kunnen worden.

Werkelijk iedereen kan met de maaltijdbox een goede, evenwichtige maaltijd op tafel zetten. Uiteraard mag je na afloop van het eten de complimenten in ontvangst nemen.

Er zijn verschillende varianten. Ben je vegan. Geen probleem. De boxen worden allemaal zo samengesteld dat ze aansluiten bij wat je wilt. Op de website van Foodbag zijn verschillende menu’s te zien waaruit onder andere te kiezen valt. Zoals je wellicht ziet zijn het verrassende gerechten, die er bij iedereen wel ingaan.

Het gemak van de foodbox.

Het gemak van de foodbox zit hem niet alleen in de tijd die voor je wordt vrijgemaakt. Immers, je hoeft niet meer uren in de supermarkt te staan. Laat staan beslissen wat je eten wilt. De boxen zijn al voor je samengesteld. Uiteraard naar wat bij jou past. Het enige dat je hoeft te doen is de box uitpakken. De producten bewaren, zoals is aangegeven en dagelijks het recept tot je nemen om in hele eenvoudige stappen de lekkerste gerechten op tafel te zetten.

Gezond eten kunnen we dus allemaal en niet alleen jij profiteert ervan, ook je huisgenoten en heb je een keer zin in een extra fruitbox, dan behoort ook dat tot de opties. Ook bij een fruitbox geldt dat er wordt gekozen voor seizoensgebonden fruit dat niet duizenden kilometers af hoeft te leggen om in de box te komen. Wel zo goed voor het milieu dus.

Jij staat dus centraal.

Je mag er vanuit gaan dat de maaltijden, die je zal gaan aantreffen in de box, gezond zijn en dat er over elk gerecht echt wordt nagedacht, want de chefs weten heel goed dat iets dat gezond lijkt, niet altijd gezond is. Zij houden zich dus echt bezig om met de gezonde seizoensgebonden producten menu’s samen te stellen.

Zoals iedereen wel weet draagt gezonde voeding ook bij aan het kwijtraken van kilo’s.

In dit blog valt ook te lezen hoe dat precies werkt en dat is waarom de menu’s van foodbag hier zo goed op aansluiten.

Hoe werkt het dan precies?

In het Kort?

Net zo eenvoudig als het koken je straks afgaat. Werkelijk, je gaat het nog heel leuk vinden ook.

Lang?

Kies dat wat bij je past. Bestel het en het wordt bij je thuis afgeleverd met alles wat je moet weten. De gezonde recepten zijn in eenvoudige stappen op te volgen. Lekker eten in een handomdraai en niet geheel onbelangrijk, je verspild geen eten, omdat er zo goed is nagedacht.

En zoals eerder aangegeven hierboven, is een fruitbox ook mogelijk.

Zelfs een Sanabox, samengesteld door Sandra Bekkari staat tussen de mogelijkheden.

Je bent wat je eet.

Iemand die van zijn lichaam houdt, zal ervoor zorgen en of dit nu door regelmatig te sporten is, of dagelijks de vitamines naar binnen te werken waar het lichaam op draait. De zorg zal besteed worden en je kan dat ook aan iemand zien.

De persoon in kwestie straalt en ook dat heeft weer een hele positieve werking.

Kortom, probeer het eens. Laat je verrassen en vergeet niet dat je jezelf het grootste cadeau geeft, hoewel de box overigens ook als cadeau besteld kan worden.

Bijzonder origineel en eens wat anders dan dat bosje bloemen.

Wekelijks is er verandering in de menu’s. Je zal niet snel hetzelfde eten. Wil je toch nog een keertje eten dat jou zo verraste. Maak het dan gewoon opnieuw. Je weet hoe het moet en je volgt de stappen gewoon nog een keer.

Wist je trouwens dat gezond eten ook heel goed samen gaat met feestjes en familie-uitjes? Hier lees je enkele tips.

Dus vergeet de zakken chips maar, de borrelnootjes en grote punten taart. Het kan allemaal zoveel lekkerder en gezonder.