Waarom water drinken zo gezond is?

Waarom water drinken zo gezond is?

oktober 11, 2019 0 Door Roosje Broekkotte

Water drinken is heel gezond, maar we doen het vaak te weinig. Er is een waslijst te bedenken waarom het drinken van water zo goed voor je is. Laten we beginnen dat we water drinken wat leuker moeten maken. Dat kun je doen bijvoorbeeld een hippe waterfles aan te schaffen – bijvoorbeeld een kleurrijke Badrock motivational water bottle. Zo kun je van water drinken een ‘sport’ maken door bij te houden hoeveel water je drinkt gedurende de dag. Mocht je nu niet zo dol zijn op water kun je er ook een stukje gember of schijfje limoen in doen. Lekker fris & gezond! Hier is water drinken namelijk allemaal goed voor!

Water is een detox voor je lichaam

In feite spoel je door het drinken van voldoende water je lichaam schoon. Toxische stoffen – afvalstoffen die van nature niks bijdragen aan een goede gezondheid – worden door het drinken van water afgevoerd. Je lichaam kan deze afvalstoffen immers beter kwijt dan rijk zijn.

Je krijgt meer energie

Één van de meest voorkomende redenen van vermoeidheid is uitdroging. Dat betekent logischerwijs dat je meer energie krijgt als je meer water drinkt. Dit geldt natuurlijk een stuk minder voor frisdranken & lightdranken. Vervang deze dranken dus voor een lekkere kan water met munt, gember of limoen.

Je krijgt een mooiere huid

Gifstoffen kunnen er voor zorgen dat je een minder mooie huid krijgt. Water zorgt ervoor dat deze gifstoffen worden afgevoerd. Dat betekent minder puistjes en minder oneffenheden. Zo makkelijk is het dus om met een kleine verandering in je leefwijze iedere dag te shinen!

Water drinken helpt bij afvallen

Er zijn veel fabels rond het fenomeen ‘afvallen’. Welke vrouw wil nu niet regelmatig een paar kilootjes afvallen? Water drinken is bewezen effectief als je iets wilt afvallen. Om de simpele reden dat je van het drinken van water een vol gevoel krijgt. Je eetlust wordt beduidend minder en dus zul je minder nuttigen tijdens de maaltijden.

Overtuigd? Shop vandaag nog een hippe waterfles op badjas.nl en start direct met het drinken van water. Een hip & healthy voornemen!