Waarom sporten goed voor je is

Waarom sporten goed voor je is

april 26, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Sporten, vaak een goed voornemen maar uiteindelijk wordt dit voornemen vaak niet nageleefd. In dit blog neem ik je mee in waarom je precies moet sporten en hoe je jezelf kan motiveren door een personal trainer aan te nemen.

Fitheid en sterkte

Door te sporten wordt je conditie beter en voel je je daardoor vaak ook een stuk fitter. Hiernaast neemt je spiermassa toe en verbrand je calorieën. De calorieën verbrand je ook wanneer je niet sport, als je extra spiermassa opbouw verbrand je de rest van de week meer calorieën, dubbel het resultaat dus! Naast de spiermassa, vetverbranding en fitheid zal je lichaam ook een hogere weerstand opbouwen. Door regelmatig te sporten zal je immuunsysteem versterkt worden omdat er meer afvalstoffen worden afgevoerd en er meer zuurstof binnenkomt.

Bloeddruk en cholesterol

Een hoge bloeddruk kan gevaarlijk zijn voor je lichaam, zeker als er zwakke aderen in de familie zijn geconstateerd. Sporten zorgt ervoor dat je bloeddruk, samen met de opbouw van conditie op peil wordt behouden. Mocht je al een hoge bloeddruk hebben dan kan regelmatig sporten ervoor zorgen dat je bloeddruk weer gaat dalen. Cholesterol, een lage waarde kan zorgen voor een hogere kans op diabetes, belangrijk om deze stof in je lichaam niet uit de pan te laten stijgen. Door te sporten zal je cholesterol niveau dalen en daardoor de kans op diabetes verkleinen.

Hulp bij de sporten

Heb jij ook zo een moeite om naar de sportschool te gaan? Een personal trainer kan je hier goed bij helpen. Een personal trainer zal je helpen om je persoonlijke doelen te bereiken. De personal trainer helpt je om gemotiveerd te blijven en zal ervoor zorgen dat je alle oefeningen correct uitvoert. Ben je nog op zoek naar een personal Trainer? Neem dan een kijkje op ruudvanerp.nl