Waarom scheren en het gebruik van aftershave goed voor je is

Waarom scheren en het gebruik van aftershave goed voor je is

november 12, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Dit debat is al jaren aan de gang en er is zeer weinig duidelijkheid over de kwestie ontstaan. Terwijl sommige mannen geloven dat dagelijks scheren je huid kan bederven, zijn sommigen van mening dat het veel voordelen biedt. Opgemerkt moet worden dat dagelijks scheren een aantal voordelen heeft en deze worden hieronder uitgelegd. Sommige mannen hebben echter een zeer gevoelige huid die de neiging heeft om nadelig te reageren op het scheren, daarom scheren mannen dan niet regelmatig. Anderen, zoals ik, worden sterk aangemoedigd om verder te lezen en de voordelen van dagelijks scheren en scheerproducten te ontdekken:

Voordelen van dagelijks scheren voor mensen met een tekort aan gezichtshaar

Als jij een van die jongens bent die niet eens een stoppelbaard kan laten groeien, kan dagelijks scheren voldoende zijn. Houd er rekening mee dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat dagelijks scheren de groei van haar op je gezicht zal versnellen. De meeste mannen zijn echter van mening dat de snelheid waarmee ze hun baard hebben zien teruggroeien recht evenredig lijkt met de regelmaat van het scheren – regelmatiger scheren, sneller de groei leek terug te zijn.

Voordelen van dagelijks scheren voor mensen met overmatig gezichtshaar

Als jij een van degenen bent wiens genetische samenstelling enigszins lijkt op die van weerwolven, bedoel ik in termen van de dichtheid van het gezichtshaar, regelmatig scheren is geen slecht idee. Om te beginnen geeft het het gezicht een schonere, meer gepolijste look. Ten tweede hebben mensen met dicht gezichtshaar de neiging te lijden aan acne die wordt veroorzaakt door het trekken aan langere haarlokken. Tijdens de zomerseizoenen wordt de talgconcentratie in de huidporiën onder de baard vaak beïnvloed door talgafscheidingen en zweet en draagt ​​zo bij aan acne.

Scheren schrobt dode huid weg

Het maakt niet uit wat voor scheerproducten je gebruikt, Of je nu een scheergel, -crème of -schuim gebruikt, het wrijven van de huid en het scheren met mes van het haar blijven de essentie van het scheren. Dit helpt bij het verwijderen van de dagelijkse huidresten die langs de buitenste laag van de huid ontstaan. Bij regelmatig scheren kunt u deze dode huidcellen echter verwijderen zonder dat u uw gezicht hoeft te schrobben.

Door regelmatig te scheren, ziet u er jonger en verfrist uit

De onverzorgde look werkt misschien voor sommige jongens, maar als je in een zakelijke omgeving werkt, is de nette look nog steeds veel logischer. Hier kan dagelijks scheren je beste vriend zijn. Het geeft je persona meteen een zekere mate van suaveness. Bovendien hebben de meeste mannen de neiging om er energieker en frisser uit te zien als hun gezichtshaar is verwijderd.

Hoe je Aftershave gebruikt op de juiste manier

Veel mannen scheren en vertellen me dat ze aftershave als volgt aanbrengen:

Ze pakken letterlijk een fles en spetteren een klein beetje op hun gezicht en gaan de deur uit.

Deze manier is niet de manier om aftershave te gebruiken.

Ten tweede, als je het flesje gewoon kantelt en een klein beetje in de palm van je hand hebt, is dit ook niet de juiste manier om aftershave aan te brengen.

In plaats daarvan gebruik je aftershave op de volgende manier:

  1. Spoel na het scheren met mes, je gezicht grondig af en dep het droog met een schone handdoek
  2. Giet ongeveer een kleine hoeveelheid aftershave balsem in de palm van je hand
  3. Wrijf die handen tegen elkaar om een ​​gelijkmatige laag op beide handen te krijgen en wrijf grondig over het huidoppervlak

Dat is alles wat het inhoudt om aftershave aan te brengen. Benieuwd welke aftershave bij jouw wensen past? Er zijn erg veel soorten en geuren te koop en er is voor ieder wat wils!