Waarom iedereen thuis een airfryer moet hebben

Waarom iedereen thuis een airfryer moet hebben

januari 19, 2022 0 Door Roosje Broekkotte

De ouderwetse frituurpan verdwijnt langzamerhand en moet plaats maken voor nieuwe airfryer’s. Dat de airfryer erg snel razend populair is geworden is algemeen bekend. Ook weten de meeste mensen wel dat eten uit een airfryer gezonder is dan eten dat uit de frituurpan komt. Toch zijn er nog veel mensen die een frituurpan gebruiken en nog niet op de hoogte zijn van alle voordelen die een airfryer brengt. Hieronder kan je lezen waarom een airfryer zo handig is. 

Hoe werkt een airfryer? 

Eten in de airfryer gaart doordat de airfryer deze opwarmt met hete lucht. De hete lucht in de airfryer kan wel oplopen tot 200°C. Deze hete lucht draait continu rond in de pan tot dat je eten goed is. De hete rond bewegende lucht in je pan zorgt ervoor dat je eten aan elke kant gelijktijdig gaar wordt en je het eten niet hoeft om te draaien. Voordat je je eten in de airfryer kan opwarmen moet je wel eerst de airfryer voorverwarmen. Het voorverwarmen van je airfryer duurt meestal 2 tot 3 minuten. Vervolgens kan je een tempratuur en een bereidingstijd instellen. Wanneer je eten klaar is hoor je vanzelf een piep en hoef je alleen nog maar je bord te pakken! 

Voordelen airfryer 

Doordat een airfryer werkt met hete lucht hoef je geen frituurvet meer te gebruiken. Hierdoor is het eten uit de airfryer minder vet dan je eten uit de frituurpan. Ook hoef je geen geld meer uit te geven aan frituurvet en hoef je hiervoor niet meer naar de winkel. Zolang je snacks in huis hebt kan je dus gemakkelijk gebruik maken van je airfryer. Een ander voordeel is dat je je airfryer gemakkelijk schoon kan maken. Hierdoor profiteer je van nog meer gebruiksgemak en een hygiënische airfryer. Een airfryer heeft dus verschillende voordelen ten opzichte van de klassieke frituurpan. Daarom dat ik het aanschaffen van een airfryer ook iedereen aan kan raden die nog twijfelt.