Waar is manuka honing goed voor?

Waar is manuka honing goed voor?

oktober 15, 2019 0 Door Roosje Broekkotte

Misschien heb je het al eens eerder gehoord of misschien is het totaal nieuw voor je. Een ding is zeker, honing is goed voor je. Het beschermt je bijvoorbeeld tegen hart- en vaatziekten. Ook houdt het de darmflora in balans. Maar wat is manuka honing precies, wat zijn de verschillen met gewone honing. Dat kom je allemaal te weten in deze blog.

In Nieuw-Zeeland en Australië vind je de Manuka boom, ook wel een struik die flink kan groeien tot wel 15 meter hoog. De bloemen die hier aan groeien zijn vaak van witte of roze kleur, in vijf bloemblaadjes. Hier komt dan ook de manuka honing vandaan. Een donkere honing, met een eigen, pittige smaak. Het heeft veel weg van een houtachtige aroma. Waardoor het zeker anders is dan een klaver of bloemen honing. 

Medisch gebruik 

Vroeger werd de manuka honing al gebruikt als antibacteriële verzorging bij infecties van huidwondjes. Een zeer effectieve manier die de behandeling goed heeft geholpen. Behalve dat deze honing voor medische onderzoeken is gebruikt, dient het ook als goede voeding. Manuka honing bevat bijvoorbeeld veel goede elementen zoals Vitamine B, ijzer, magnesium, kalium en zink. Een boost dus, voor je lichaam. 

Je kan deze honing dan ook prima drinken in een kopje thee of mengen tussen een salade. Want behalve de goede werkingen, is het ook erg lekker. Zeker het proberen waard. 

Goed om te weten

Om te kunnen achterhalen hoe krachtig de honing zijn werk zal doen, moet je vooral kijken naar de hoogte van het MGO gehalte. Hoe hoger dit is, hoe sterker de werking ervan. En naast dat de manuka honing een antibacteriële werking heeft. Werkt het ook nog eens als een schimmel bestrijdend middel. Het bestrijdt de ontstekingen en bevordert de goede bacteriën. Een goud wondermiddel voor je gezondheid, dat is het zeker.

Wist je dat … manuka honing ook bijdraagt aan een betere nachtrust. De honing stimuleert namelijk de aanmaak van melatonine. Dit staat zeker garant voor een diepere slaap. Neem van te voren een theelepel in een glas warme melk, thee of water en laat het even inwerken uiteraard.