Voordelen voor het innemen van Omega-3-supplementen

Voordelen voor het innemen van Omega-3-supplementen

april 25, 2022 0 Door Roosje Broekkotte

Veel mensen voelen zich aangetrokken tot het gebruik van Omega 3-supplementen in de afgelopen tien jaar. Omega 3 biedt voordelen voor zowel gezonde mensen als mensen met een hartaandoening. Omega-3-vetzuren zijn cruciale voedingsstoffen die helpen bij de preventie en behandeling van hart- en vaatziekten. Bevindingen onthulden dat Omega-3-vetzuren kunnen helpen de bloeddruk te verlagen en triglyceriden te verminderen. Het minimaliseert het risico op een onregelmatig hartritme door de vorming van plaque in de slagaders te vertragen.

Vaak voorkomende bijwerkingen van Omega-3 visolie

Visolie heeft normaal gesproken geen grote nadelige effecten wanneer het wordt ingenomen zoals bedoeld en dit geldt voor iedereen. Er is enige verwarring over hoe mensen de bijwerkingen van Omega 3 visolie zien. Visolie kan vervelende bijwerkingen veroorzaken, zoals een slechte adem en brandend maagzuur. Het veroorzaakt ook misselijkheid. Neusbloedingen komen ook vaker voor als de dosering hoger is dan de voorgeschreven 3 gram. Al deze bijwerkingen van Omega-3 visolie treden normaal gesproken alleen op als consumenten het supplement in grote hoeveelheden nemen. Aarzel niet om je arts te raadplegen over de dosering van je omega-3 visoliesupplement als je wilt weten hoeveel omega 3 per dag je moet nemen. Als je meer dan 3 gram visolie per dag inneemt, loop je het risico op bloedingen. Het aanvullen van je dieet met omega-3 visolie kan worden begeleid door je arts.

Hoe gebruik je Omega-3 visolie op de juiste manier?

Vissen zoals tonijn en heilbot zijn de meest voorkomende vissen die worden gebruikt in visoliesupplementen. Deze vissen hebben de hoogste concentraties DHA en EPA. De optimale dosering omega-3 visolie per dag voor de meeste mensen is 1.000 mg. Het is cruciaal om in gedachten te houden dat niet alle visoliën hetzelfde zijn. Veel visoliën worden zwaar verwerkt. Ze kunnen snel oxideren door meervoudig onverzadigde omega-3-lipiden met een lage hittedrempel. Dit zorgt ervoor dat visolie bederft. De effecten van omega-3 visolie zijn afhankelijk van hoe je het bewaart, dus houdt het uit direct zonlicht en bewaar het op een koele en donkere plek.