Voordelen van fietsschoenen

Voordelen van fietsschoenen

maart 30, 2022 0 Door Roosje Broekkotte

Na fietskleding zijn fietsschoenen waarschijnlijk de belangrijkste onderdelen van je fietsuitrusting. Fietsschoenen zorgen er niet alleen voor dat je er cool uitziet, ze zijn ook ontworpen om een ​​betere fietservaring voor je te creëren. De populaire schoenen merken zoals Shimano en Mavic zijn beschikbaar in de markt. Daarom bieden sommige luxe fietswinkels de verhuur van SPD-fietsschoenen (Shimano Pedaling Dynamics) aan hun leden. Natuurlijk kun je fietsen met gewone schoenen aan, maar iedereen die regelmatig fietst kent de voordelen van goed ontworpen schoenen die speciaal voor fietsen zijn ontworpen. Laten we eens kijken naar enkele voordelen van het dragen van fietsschoenen tijdens het fietsen.

Energie-efficiëntie en comfort

Vergeleken met hardloopschoenen hebben fietsschoenen volgens Fashion for Cycling stijvere zolen. Er gaat minder energie verloren bij het overbrengen van duw energie naar de pedalen. De stijve zolen zorgen ook voor een betere bescherming van je voeten tijdens het rijden en verminderen vermoeidheid en krampen. Ook zijn fietsschoenen comfortabeler. De zolen van fietsschoenen zijn stijf, maar het bovenwerk is gemaakt van ademende materialen zoals mesh en goed ontworpen ventilatieopeningen waardoor de lucht tijdens het rijden gemakkelijk in de schoenen kan circuleren. Bovendien is de bewegingsvrijheid van de voeten tijdens het rijden minder, omdat fietsschoenen bijna geen buiging veroorzaken in vergelijking met andere soorten schoenen.

Niet meer uitglijden en meer duurzaamheid

Bij hardloopschoenen ligt de nadruk meer op het duwen en minder op het trekken, je legt veel nadruk op de quadriceps. Fietsschoenen met SPD-compatibiliteit maken het mogelijk om ze op klikpedalen (ook bekend als SPD-pedalen) te klikken, waardoor ze niet wegglijden bij het indrukken van de pedalen. Bovendien profiteert het dragen van fietsschoenen van de energie-efficiëntie van duwen en trekken van pedalen. Bovendien zijn fietsschoenen duurzamer. Fietsschoenen zijn zo ontworpen dat ze worden gebruikt voor hard of zwaar rijden. De afwerking is perfect en netjes. Gemaakt van duurzaam synthetisch leer en mesh.