Voordelen van een diëtist

Voordelen van een diëtist

mei 28, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Waarschijnlijk lees je deze blogs omdat je geïnteresseerd bent in gezonde voeding. Misschien wil je wel wat afvallen of heb je andere redenen om te werken aan een gezonde leefstijl te werken. Heb je ook wel eens overwogen langs te gaan bij een diëtistenpraktijk? Dat heeft namelijk enorm veel voordelen die we graag met je delen.

Het kan overal

Laten we eerst duidelijk maken dat je echt overal in de buurt wel een goede diëtist kunt vinden. Van een diëtistenpraktijk in Utrecht tot in Urmond. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je uren gaat moeten rijden om een goede diëtist te vinden.

Het is persoonlijk

Het allergrootste voordeel van een diëtist is natuurlijk dat het enorm persoonlijk is. Wij delen graag leuke algemene tips voor gezonde voeding, leuke recepten en kleine veranderingen in leefstijl. Maar als je echt een blijvende verandering wil maken en jouw specifieke klachten en wensen wil behandelen is er een persoonlijkere aanpak nodig. Een diëtist zal luisteren naar je wensen en eventuele klachten die je nu ervaart en zal samen met jou een realistisch plan opstellen om dit aan te pakken. Bij een goede praktijk zul je dus eerst een uitgebreide intake hebben waarbij de diëtist je goed leert kennen.

Je kunt er voor van alles terecht

Een misvatting die veel mensen hebben bij een diëtist is dat ze alleen helpen bij afvallen en voeding. Dit klopt niet. Je kunt met enorm veel verschillende redenen terecht bij een diëtist.  Een diëtist is specialist op het gebied van gezondheid en voeding en kan helpen bij alle soorten voedingsvragen. Naast afvallen kan een diëtist ook helpen bij ondergewicht, diabetes, maag- darm- en lever ziekten zoals prikkelbaar darm syndroom, allergieën, voedselintoleranties, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte en nog veel meer. Er zijn een hoop aandoeningen en andere klachten die opgelost of veracht kunnen worden door een beter voedingspatroon. Een diëtist kan helpen bij al deze klachten.