Voordelen van een collageen supplement voor je lichaam

Voordelen van een collageen supplement voor je lichaam

mei 16, 2022 0 Door Roosje Broekkotte

Supplementen zoals collageenpoeder worden op grote schaal gebruikt om het menselijk lichaam gezond te houden. In tegenstelling tot medicijnen werken supplementen echter niet als remedie voor ziekten. In plaats daarvan werken supplementen door voedingsstoffen en eiwitten te geven die je lichaam nodig heeft. Als je bijvoorbeeld een tekort aan vitamine C hebt, kun je een supplement nemen dat vitamine C bevat. Op die manier kan je lichaam de behoefte aan voedingsstoffen en eiwitten in evenwicht brengen. Er zijn zoveel supplementen te vinden met ieder hun eigen functies. Onder die supplementen is er een die vaak door zoveel mensen wordt gebruikt, vooral door vrouwen. Dat supplement is collageen. Collageen komt meestal in de vorm van poeder of crème, maar is ook beschikbaar in de vorm van een drankje. Lees de volgende uitleg om meer te weten te komen over de voordelen van collageen voor de gezondheid van je lichaam.

Wat is collageen?

Collageen is een soort eiwit dat in het menselijk lichaam voorkomt. De samenstelling in het menselijk lichaam zou ongeveer 30% van het totale eiwit in je lichaam moeten zijn. Dit eiwit is belangrijk bij het vormen van je lichaam, zoals het maken van je tanden, spieren, vlees en huid. Een tekort aan collageen zorgt er dus voor dat je lichaam niet goed kan groeien of regenereren. Het meest zichtbare effect van een tekort aan collageen is in de huid en het haar. Dit komt doordat huid en haar de meest zichtbare delen van je lichaam zijn. Degenen die een tekort aan collageen hebben, zullen in sommige delen rimpels hebben, vooral in het gezicht. Wanneer je 25 bereikt, zal je lichaam de productie van collageen verminderen. Een tekort aan collageen komt dus vaker voor naarmate mensen ouder worden. Dat is de reden waarom mensen naarmate ze ouder worden overal rimpels krijgen, vooral in hun gezicht. Dit zijn de zogenaamde tekenen van veroudering.

Help de tekenen van veroudering te verminderen met collageen supplementen

Hoewel een verminderde aanmaak van collageen in het menselijk lichaam onvermijdelijk is voor mensen boven de 25 jaar, betekent dit niet dat je er niets aan kunt doen. Je kunt nog steeds aan de behoeften van collageen voldoen door collageen supplementen te nemen die worden verkocht door vertrouwde apotheken of supplementen winkels zoals Puur Mieke. Door regelmatig collageen supplementen in te nemen, wordt aan je collageen behoefte voldaan, net als toen je nog jonger was dan 25 jaar. Je kunt dus gezond blijven en er jonger uitzien dan normaal. Dit is de reden waarom collageen supplementen veel worden geconsumeerd door vrouwen. Vrouwen willen er over het algemeen zo jong mogelijk uitzien om aantrekkelijk te blijven. Een perfecte oplossing dus!