Voeding en slapeloosheid, slaap beter met deze tips!

Voeding en slapeloosheid, slaap beter met deze tips!

september 16, 2019 0 Door Roosje Broekkotte

Wist je dat de voeding die jij op een dag binnenkrijgt, bijdraagt aan een goede nachtrust. Wanneer je gezond eet neemt je lichaam namelijk veel energie op, die je gedurende de dag en nacht goed kan gebruiken. Je eetpatroon heeft daarom veel invloed op je nachtrust. Wil je jouw nachtrust nog meer bevorderen? Lees dan zeker deze blog.

Ons lichaam maakt automatisch het stofje melatonine aan wanneer het buiten gaat schemeren. Zodra het daglicht jouw slaapkamer bereikt is de kans groot dat je daarvan wakker wordt. Lekker slapen doe je daarom in het donker. Maar nu is de vraag, hoe maken we het goed donker?

Maak gebruik van raamdecoratie

Het antwoord is simpel, met een velours gordijn laat je het daglicht buiten je kamer. Deze gordijnen zijn namelijk niet lichtdoorlatend. De fluwelen gordijnen zijn gemaakt van de beste materialen en zijn verkrijgbaar in vele kleuren, zodat ze in elke kamer perfect passen. Het is een echte trend die terug komt van de jaren 90. Een ding is zeker, met deze gordijnen kan jij ook overdag lekker uitslapen.

Sfeervol en effectief

Wanneer je kiest voor roljaloezieën, dan kies je voor een combinatie tussen een jaloezie en rolgordijn. Bij een roljaloezie bestaat het uit twee lagen, namelijk een transparante en een stoffen baan die langs elkaar heen bewegen. Hiermee bepaal je het lichtinval en je privacy. Ideaal voor in de woonkamer of bij de keuken.

Ga voor uitstraling en kwaliteit

Je hoeft het alleen nog maar op te hangen, de kant en klaar gordijnen. Ze voorzien jouw slaap en/of woonkamer van sfeer en privacy. Wanneer je bijvoorbeeld in de nachtdienst werkt, hoef je je geen zorgen meer te maken over het daglicht want met deze gordijnen blijft het volledig buiten je kamer. Ook bij de woonkamer heb je voortaan weer privacy, want al die glurende voorbijgangers hoeven niet te kunnen zien wat jij in huis doet.

Al met al, wanneer jij weer goed kan (uit) slapen is jouw lichaam ook weer voldoende uitgerust om er tegen aan de gaan. Sta op met een stevig en lekker ontbijtje en geniet van vandaag!