Verschillende soorten verzenddozen

Verschillende soorten verzenddozen

juli 28, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Verzenddozen zijn dozen waarin je iets verzendt, zoals de naam al doet vermoeden. Het is handig om te hebben in huis, voornamelijk als je vaak iets verzendt en dan nog even snel die doos moet gaan kopen. Verzenddozen kun je namelijk makkelijk ergens kopen of bestellen. Denk bijvoorbeeld aan een postwinkel of een online webshop zoals de DS80 waar je verzenddozen kan bestellen. Voordat je een verzenddoos gaat bestellen, is het handig om te weten welke soorten er zijn:

Een busbox voor door de brievenbus

Een van de bekendste verzendboxen is misschien wel de busbox. Dit is een langwerpig en dunne box waarin je bijvoorbeeld een boek of T-shirt kunt verpakken. Deze busbox past makkelijk door een brievenbus dus de persoon hoeft ook niet thuis te zijn als het pakketje binnenkomt. Hiervan heb je ook nog de packbox. Dit is ook een langwerpig en dun pakketje, maar hier past net iets meer in.

Een postdoos voor post van middelmaat

Een stapje groter dan dat is een postdoos. Hier past net iets meer in, zoals meerdere kledingstukken of een dikker pakketje. Deze heb je in kleinere en grotere maten. Deze postdozen kun je makkelijk dicht en open doen door de flappen aan de zijkant. Als je de doos dan open doet, kun je meteen zien wat erin zit en deze makkelijk vaker hergebruiken.

Verzenddozen voor specifieke dingen

Er zijn natuurlijk ook verzendboxen speciaal gemaakt voor bepaalde dingen. Zo heb je bijvoorbeeld een verzenddoos voor wijn. Hier kunnen dan meerdere flessen wijn in en deze zullen stevig blijven staan. Ook zijn er langwerpige vierkante dozen, waar bijvoorbeeld een rol met posters in kan of een aparte fles wijn.

Andere basis verzenddozen

Natuurlijk heb je ook gewoon de basis verzenddozen zoals de verzendbox en de packfix. Dit zijn wat grotere verzend boxen die op een verschillende manier worden vastgemaakt. De packfix maak je vast door een plakrand en de verzenddoos door de doos in elkaar te vouwen.