Van roken tot e-roken

Van roken tot e-roken

februari 24, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Roken is een traditie, bijna net zo oud als de mensen zelf. Maar de laatste jaren is er een enorme toename in roken. Vroeger was er een pijp, dan sigaren, sigaretten en nu is er een vape of e-sigaret. Sigaretten zijn er allicht het langst en e-sigaretten het minst lang. We zien duidelijk een vooruitgang de laatste jaren en er is ook duidelijk een verbetering te zien de laatste jaren. Daarnaast is het bewustzijn van de negatieve gevolgen van roken toegenomen. Daarom worden sigaretten gezonder als een traditionele sigaret, hoewel u de hoeveelheid nicotine zelf kunt bepalen bij een e-sigaret. Overstappen van het traditioneel token tot e-roken is een goed idee voor uw gezondheid.

Ben je een beginnend roker of heb je ooit al gerookt?

E-sigaretten zijn er in vele stijlen, soorten, maten en zelfs gaande van e-sigaretten van een beginnend roker tot een ervaren roker. Voor mensen die nog nooit hebben gerookt heb je ook de starterspakketten. Daarnaast heb je ook de liquids zonder nicotine wat vaak gevoeliger ligt voor ervaren rokers. Wanneer je de overstap maakt van bijvoorbeeld sigaretten, zal het moeilijk zijn om meteen een liquid te nemen zonder nicotine. Je bent eraan gewend en eens je eraan verslaafd bent heb je het ook nodig. Of beter gezegd, wil je vaak niet meer zonder. Er is dus voor elk wat wils, je hebt grote en kleine vapes, en je hebt er voor de beginnend en ervaren roker.

Ga je voor een gewoon of een menthol liquid?

Je hebt de vloeistoffen voor in de tank van je vape in verschillende sterktes en smaken. Naast de hoeveelheid nicotine die erin zit heb je ook verschillende smaken van liquids. Naast het feit dat vapen vaak gezonder is als sigaretten roken, stappen rokers vaak over naar een e-sigaret omdat het beter smaakt. De verkopers van e-sigaretten spelen hier dus ook goed op in. Zo komen zij vaak met nieuwe smaakjes en kunnen rokers ook experimenteren met verschillende smaken. Want steeds dezelfde smaak kan al snel saai en eentonig worden. Een vaak gekozen smaak is de munt smaak of ook wel de menthol liquid genoemd. Deze smaakt effectief naar munt en geeft je dus een verfrissend gevoel.