Traktatie tips voor op school

Traktatie tips voor op school

januari 4, 2023 0 Door Roosje Broekkotte

Ieder jaar is het weer dezelfde vraag: Wat ga je trakteren? Hoe ouder je wordt tijdens jouw school periode, hoe moeilijker het ook lijkt te worden. Ga je voor een gezonde of een ongezonde traktatie? Ga je zelf iets maken of haal je het kant en klaar in de supermarkt? Allemaal vragen waar je soms iets te lang over na kunt denken. Tegenwoordig raden de meeste scholen een gezonde traktatie aan, maar of je iets met het advies van school moet doen, is jouw eigen keuze. Toch zijn er genoeg gezonde opties mogelijk, zoals Suikervrij snoep. In deze blog gaan wij jou daarbij helpen door jou een aantal traktatie tips te geven. 

Suikervrij snoep

Om de kinderen toch nog het idee te geven dat ze snoep krijgen als traktatie, kun je er ook voor kiezen om suikervrij snoep uit te delen. Het leuke hieraan is dat de kinderen niet direct zullen merken dat zij suikervrij snoep aan het eten zijn. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten verkrijgbaar, zoals drop, fruit toffees, winegums. Maar ook zijn er suikervrije drankjes online te koop zoals een energy drink. 

Rijstwafel donuts

Bijna iedereen houdt wel van donuts. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken met bijpassende kleuren in glazuur, met daarop soms ook nog spikkels of hagelslag. Om hier een gezondere versie van te maken, kun je gebruik maken van rijstwafels of eventueel maiswafels. Maak in het midden van de rijstwafel een gat dat lijkt dat op een rondje. Smeer de rijstwafels in met bijvoorbeeld chocoladepasta of roomkaas. Strooi hier wat overheen, zoals een discodip en het lijkt bijna op een donut! Het is een lekkere variant en je bent ook nog eens creatief bezig geweest.

Popcorn

Niet iedereen is het erover eens of popcorn een gezonde snack is, maar het is altijd beter dan chips. Popcorn kun je in meerdere smaken krijgen, zoals zout en zoet, maar ook gekarameliseerd. Als je naar deze varianten kijkt, dan is de zoute versie het gezondst. Naast dat popcorn een iets gezondere snack is, is het ook nog eens heel lekker en eigenlijk ook makkelijk klaar te maken. Maak van de popcorn kleine porties en stop deze in een vrolijk bakje. Om het af te maken doe je er wat folie overheen, wikkel er een strikje om en klaar is jouw traktatie. 

Knakworst mummies

Het klinkt misschien gek zo´n knakworst mummie, maar het is wel een hele lekkere traktatie. Het is eigenlijk gewoon een knakworst in bladerdeeg met daarop eetbare ogen, waardoor het op een mummie lijkt. Maar dat idee mag de pret niet drukken. Het is namelijk niet alleen voor de kinderen een lekkere traktatie, maar ook voor de ouders of leraren die aanwezig zijn. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk te maken. Maar hoe doe je dat? Begin met het bladerdeeg: De vellen bladerdeeg verdeel je voor jezelf in twee stukken. Het ene stuk blijft heel en het andere stuk maak je horizontale strepen in, waardoor je de knakworst kunt zien. Leg hier de knakworsten op en vouw het bladerdeeg eromheen. Om ervoor te zorgen dat alles goed blijft zitten kun je de randjes iets vast maken met water. Leg het eten samen met een stuk bakpapier in de oven en bak het in ongeveer 20 minuten goudbruin. Genieten maar!