Tips voor het afvallen

Tips voor het afvallen

april 1, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Ik denk dat het bij veel mensen wel bekend voorkomt; die laatste kilootjes kwijt willen voor de zomer. Iedere keer blijkt dat toch weer lastiger dan het lijkt. Hier lees je nog een paar belangrijke tips en valkuilen die ervoor zorgen dat je je doel behaalt!

Weekend!

Doordeweeks is lijnen vaak niet zo’n probleem voor velen, omdat er minder verleidingen zijn. De kilo’s vliegen er pas echt af als je dit ook in het weekend doorzet. Zorg ook dat je in het weekend je gezonde leefstijl behoudt, een keer zondigen kan uiteraard geen kwaad, maar houd het dan ook maar echt bij één keer. Zorg er ook voor dat je ook in het weekend in beweging blijft! Ga lekker wandelen, sporten of in de tuin aan de slag met de leuke producten van Adéquat!

Wees niet te streng voor jezelf

Deze tip blijft altijd terug komen. Als je te streng bent voor jezelf, houd je het niet vol. We hebben allemaal wel eens trek in iets lekkers en het is geen probleem om hier soms aan toe te geven. Let wel op dat je het echt bij dat ene koekje of handje chips laat en je niet terug in je slechte patroon valt!

Gewoontes

Afvallen gaat vooral om het veranderen van je slechte gewoontes. Shaken of crash diëten lijken vaak erg effectief, maar zodra je weer terug gaat naar je oude ritme vliegen de kilo’s er net zo makkelijk weer aan. Schrijf voor jezelf een paar dagen op wat je allemaal eet en drinkt en probeer zo veel mogelijk voedsel door gezondere varianten te vervangen. Drink water in plaats van frisdrank of smeer pindakaas in plaats van pasta op je boterham. Zo ga je langzaam naar een gezonde leefstijl!