Tips voor een detox van 3 dagen

Tips voor een detox van 3 dagen

augustus 30, 2022 0 Door Roosje Broekkotte

Een detox van 3 dagen volgen? Lees deze tips!
Ben jij van plan om een detox van 3 dagen te volgen en ben je op zoek naar goede tips? Dan zit je hier helemaal goed! Met een detox sapkuur van 3 dagen reset je jouw lichaam en geest. Je drinkt drie dagen lang fruit- en groentesapjes en zorgt er zo voor dat je lichaam zich ontdoet van alle giftige stoffen. Detoxen helpt je met het maken van een nieuwe start: een gezonde leefstijl. Waar moet je precies op letten als je een detox van 3 dagen gaat doen? Je leest het hier!

Kies het juiste moment uit
Ga je een detox sapkuur van 3 dagen volgen, dan is het belangrijk hier het juiste moment voor uit te kiezen. Kies een moment waarop je weinig tot niets te doen hebt. Denk bijvoorbeeld aan een lang weekend of tijdens je vakantie. Doe dit niet op werkdagen of wanneer je last hebt van allerlei verplichtingen en stress.

Volg alleen een sapkuur als je gezond bent
Het is aan te raden alleen een sapkuur te volgen als je fysiek gezond bent. Ben je ziek, dan is het dus beter even te wachten tot je je weer fitter voelt. Anders maakt een sapkuur van 3 dagen je alleen maar zieker.

Drink water!
Zorg ervoor dat je ook water drinkt naast het drinken van de sappen. Door water te drinken zorg je ervoor dat voeding- en afvalstoffen beter doorstromen. En dat is precies het doel van een detox kuur. Een betere doorstroom zorgt ervoor dat je lichaam zich beter reinigt en sneller gifstoffen kwijt zal raken.

Belast je lichaam niet te zwaar
Zorg ervoor dat je je lichaam tijdens de detox sapkuur niet te zwaar belast. Je mag natuurlijk rustig en wandeling maken, maar ga geen inspannende activiteiten doen zoals fitness in de sportschool.

Toch honger? Eet rauwe groente of vers fruit
Het is het beste als je alleen je sappen drinkt, maar mocht je toch honger hebben en iets willen eten, dan kun je het beste vers fruit of rauwe groente eten. Je lichaam is praktisch gewend aan vast voedsel en op het moment van de sapkuur is je lichaam uit balans. Hierdoor ontstaat er een hongergevoel. Sapkuren bevatten echter alle benodigde voedingsstoffen die je nodig hebt.

Slaap en rust voldoende
Zorg ervoor dat je voldoende slaapt en ook genoeg uitrust tijdens je detox sapkuur van 3 dagen. Zo kan je lichaam zich optimaal ontgiften.