Tips voor beterschapscadeautjes

Tips voor beterschapscadeautjes

mei 18, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

We worden allemaal wel eens ziek. De één komt er met een loopneus vanaf en de ander ligt een week ziek op bed. We kunnen ons goed voorstellen dat je iemand die ziek is graag wilt laten weten dat je aan diegene denkt en voor hen klaar staat. Een super lief gebaar! Maar wat zijn nou leuke beterschapscadeautjes om te geven? Wij zetten er een aantal voor je op een rij!

Iets persoonlijks

Als iemand ziek is, zal diegene het enorm waarderen als je een persoonlijk cadeautje geeft. Dit laat hen zien dat je er moeite voor hebt gedaan en aan hen denkt. Zeker als diegene in het ziekenhuis ligt voor een langere tijd, kan het veel steun geven als hij of zij een persoonlijk cadeautje bij zich heeft. Bij persoonlijke cadeautjes kun je bijvoorbeeld denken aan een e-reader met al zijn of haar favoriete boeken. Of geef een fotoboek met leuke foto’s en inspirerende en motiverende teksten. Ook kun je natuurlijk zelf een cadeautje maken, zoals een beschilderde mok of een bedrukte pyjama.

Eten

Zolang omstandigheden dit toelaten, is het ook erg leuk om eten cadeau te geven! Als iemand ziek thuis zit, kan diegene zich nogal vervelen. Dan is het een leuk idee als diegene tussendoor iets lekkers kan pakken om te eten. Om het gezond te houden kun je bijvoorbeeld een fruitmand sturen. Zo krijgt de zieke ook de nodige vitaminen binnen en knappen ze hopelijk weer snel op! Ook is het leuk om een overlevingspakket te maken met allerlei kleine hapjes. Naast fruit kun je ook gezonde noten toevoegen, gedroogd fruit of dropjes.

Spellen en puzzels

Spelletjes zijn een perfecte vorm van afleiding. Je kunt je aandacht even focussen op iets anders en je vergeet even dat je je niet zo lekker voelt. Dit geldt trouwens ook voor puzzels. Daarom zijn dit ook geschikte cadeautjes voor op ziekenbezoek. Het leuke van spelletjes is dat je het samen met de zieke kan spelen. Zo voelt diegene zich iets minder alleen en heeft hij of zij toch nog even een gezellige dag. Kies dus wel voor spelletjes die je niet met al te veel personen hoeft te spelen. Wat betreft puzzels kun je uit veel diverse soorten kiezen. Zo heb je meerdere puzzelboekjes, waar allerlei soorten puzzels in staan. Denk bijvoorbeeld aan kruiswoordpuzzels en Sudoku’s. Naast dit soort puzzels, bestaan er ook legpuzzels. Dit is ideaal tijdverdrijf en ook nog eens leuk om te doen!