Tips van een diëtist

Tips van een diëtist

april 1, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Gezond leven is meer dan alleen gezond eten. Tuurlijk is dit wel een belangrijke factor, maar het is niet de enige factor. Naast gezonde voeding is voldoende beweging ook belangrijk. Het getal op de weegschaal is niet het enige waarmee je een gezonde levensstijl kan aantonen. Je vetpercentage en bloeddruk hebben hier ook mee te maken. Wel gaan deze factoren vaak samen. Wanneer je overgewicht hebt, is je vetpercentage over het algemeen te hoog en is je bloeddruk ook vaak aan de hoge kant. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Wil je een gezonde levensstijl aannemen maar weet je niet waar je moet beginnen? Schakel dan de hulp in van een diëtist. In dit artikel vind je enkele veel gegeven tips van diëtisten voor een gezondere levensstijl.

Houd bij wat je eet

Wanneer je opschrijft wat je eet, ben je veel bewuster bezig met de voeding die je binnen krijgt op een dag. Je zult zien dat je gedurende de dag vrij makkelijk van alles in je mond stopt, wat waarschijnlijk helemaal niet nodig is. Leuke manieren om bij te houden wat je eet is bijvoorbeeld door een app te downloaden. Ben je niet zo technisch aangelegd en wil je juist op papier bijhouden wat je allemaal eet? Hier zijn verschillende soorten leuke invulboekjes voor te krijgen. 

Eet meer groente

In groenten zitten veel voedingsstoffen en weinig calorieën. Over het algemeen eten wij in Nederland te weinig groenten. Groenten zijn dus erg goed voor je. Probeer eens niet te lunchen met brood, maar maak bijvoorbeeld een salade in de plaats. Op die manier kom je toch aan de aanbevolen hoeveelheid groenten. 

Uithongeren

Het algemene beeld wat er heerst, is dat je minder moet eten als je wil afvallen of gezonder wil leven. Dit is absoluut niet waar. Wanneer je jezelf uithongert, is de kans dat je verkeerde dingen gaat eten vele malen groter. Vaak mag je juist meer eten, mits het wel de juiste gezonde dingen zijn. 

Guilty pleasure

Af en toe mag je heus wel eens iets ‘verkeerds’ eten. Vaak heb je dit juist nodig, om de overige dagen je bezig te kunnen houden met je gezonde levensstijl. Gun jezelf een moment in de week dat je iets mag eten wat je heel lekker vindt, bijvoorbeeld een stuk chocola. Daar is helemaal niks mis mee.