Tips om water beter te laten smaken

Tips om water beter te laten smaken

april 23, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

We weten allemaal dat water erg gezond is. Het is belangrijk dat je iedere dag genoeg water drinkt om je lichaam gehydrateerd te houden. Iedere dag en heel de dag door water drinken kan vervelen en saai smaken. Gelukkig zijn er genoeg manieren om water een lekker smaakje te geven zodat het niet voelt alsof je iedere dag hetzelfde moet drinken!

Groente

Groente door je water? Ja dat kan! Je kunt ervoor kiezen groente te combineren met wat fruit of kruiden. Denk bijvoorbeeld aan paprika met rozemarijn. Het heeft een verfrissende en nieuwe smaak. Als je houdt van experimenteren met eten en drinken, is dit het perfecte eerste drankje. Ben je hier niet zo een fan van? Doe dan komkommerschijfjes door je water. Hier proef je bijna niks van, maar het is super gezond en het geeft je water toch een andere smaak.

Thee

Wanneer het herfst en winter is drinken de meeste mensen bijna iedere dag thee. Iedere dag dezelfde smaak kan vervelen. Er zijn allerlei soorten kruiden en specerijen die gecombineerd kunnen worden in thee. Vaak wordt dit gecombineerd met fruit. Denk bijvoorbeeld aan gember met citroen of appel met kaneel. Daarnaast worden veel kruiden, zoals Physalis, gebruikt als detox voor het lichaam. Online kun je tegenwoordig veel kruiden kopen en je goed inlezen welke kruiden goed zijn voor jouw lichaam en mogelijke lichamelijke klachten die je hebt.

Fruit

Met de warmere dagen is een koud glas water heerlijk. Je kunt met fruit heerlijke combinaties maken en nog meer genieten in de zon. Denk bijvoorbeeld aan appelschijfjes, handje bosbessen en aardbeien. Ben je fan van cocktails? Snijd komkommer met twee kiwi’s in plakjes. Zo heb je je gezonde, alcoholvrije cocktail. Probeer altijd biologische ingrediënten te gebruiken wanneer je vers water wilt drinken. Zo heb je geen last van synthetische bestrijdingsmiddelen in het water. Gelukkig kun je tegenwoordig ook online fruit kopen en hoef je je geen zorgen te maken waar het fruit vandaan komt. Je kunt je goed inlezen en het is altijd mogelijk na te vragen of het biologisch is.

Het is ook mogelijk groente, fruit en kruiden te combineren met elkaar en te experimenteren met verschillende soorten smaken. Houd je van een hele gezonde smaak? Probeer dan citroen met gember en wat paprika. Houd je van een zoete smaak? Probeer dan munt met watermeloen. De ultieme dorstlessers.