Tips om kinderen gezonder te laten eten

Tips om kinderen gezonder te laten eten

februari 8, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Het blijft een lastig onderwerp. De balans tussen gezond eten en snoep. Een kind moet namelijk op z’n tijd gerust een snoepje kunnen krijgen. Echter is een kind eenmaal geobserveerd door ‘slecht’ eten en wil het eenmaal niet meer anders. Want niks voor niks heeft Macdonalds grote palen met een M erop en ‘happy meals’. Het is marketing op kinderen. En geef nou toe, als kinderen eenmaal met een pruimlipje iets vragen zwichten veel ouders. In deze blog geven we dan ook graag tips om kinderen gezondere te laten eten.

Kracht van herhaling

Hoe meer en vaker mensen roepen dat gezond eten belangrijk is, des te meer kinderen nemen dit voorbeeld aan. Een toets zonder fouten maken kan een kind ook niet na één keer overkijken van de oefenstof. Het moet herhalend worden gerepeteerd. Een school doet er dus goed aan om de boodschap vaak over te brengen, het liefst dagelijks. Bijvoorbeeld promotie pennen met tekst zoals ‘eet gezond’. Kinderen zullen doordat ze veel moeten schrijven veel in aanmerking komen met het idee dat gezond eten belangrijk is. Dus schooldirecteuren, overweeg om promotiepennen te bedrukken bij Attentie.nl. Met persoonlijke hulp en een gratis proefdruk ben je verzekerd van kwaliteit. 

Zien is leren

Zien is leren, een vaak gebruikte zin die ook in dit geval van toepassing is. Niks voor niks zijn de reclames van snoep in films series verboden. Nog niet zo lang geleden geldt dit ook voor reclames op kinderzenders zoals Nickelodeon. Geef dus het goede voorbeeld. Dit kan ook veel breder worden gebruikt door het gebruik van een influenceer of andere bekende Nederlanders. Laat ze producten weggeven die ieder kind wil hebben omdat hun grote held het ook heeft. Maak het hierbij niet te oubollig maar denk mee met de behoefte van een kind die in een digitaal tijdperk opgroeit. Wat dacht je bijvoorbeeld van een powerbank relatiegeschenk met de tekst ‘laad je op met gezond eten’. Nu weet je zeker dat het niet in de kast beland en dat kinderen veel in aanmerking komen met de slogan. Wanneer kinderen gezonder moeten eten mag dit ook wel beloond worden.