Tips om het afvallen te bevorderen

Tips om het afvallen te bevorderen

april 1, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Afvallen is een van de moeilijkste dingen die er is. Het vergt veel doorzettingsvermogen en discipline. Overal liggen verleidingen op de loer en het is heel moeilijk om deze aan je voorbij te laten gaan. Indien je veel overgewicht hebt, is afvallen wel noodzakelijk om weer gezond te worden. Hoe kan je het afvallen het beste aanpakken? In dit artikel geven we je enkele tips.

Neem er de tijd voor

Afvallen is een lang proces en als je het goed wil doen, neemt het veel tijd in beslag. Wanneer je een streng dieet volgt, val je in het begin waarschijnlijk veel af. Echter, naar verloop van tijd, wanneer je stopt met dit dieet, komen de kilo’s er dubbel zo hard weer aan. Neem dus de tijd voor het afvallen en laat het idee los dat je snel resultaat moet zien. Het belangrijkste is dat je je doel bereikt, de tijd waarin dit gebeurt is niet van belang.

Doe het samen

Er is niks zo moeilijk als samenwonen met je partner welke niet aan het afvallen is. Wanneer hij of zij met een zak chips op de bank zit, zit jij met een schaaltje komkommers. Zie dan maar eens van die zak chips af te blijven. Spreek af dat je elkaar steunt en dus samen deze nieuwe levensstijl aanneemt. Wanneer je geen partner hebt, kan je dit bijvoorbeeld ook met je hond doen. honden moeten af en toe ook op een dieet, vanwege overgewicht of vanwege een ziekte. Daar komt ook speciale voeding bij kijken. Het beste voer voor een hond is het rauwe vlees van Raw4Dogs. Wanneer je dit samen met je hond doet, heb je toch het idee dat je er niet alleen voor staat.

Beweeg veel

Een van de belangrijkste aspecten van het afvallen, naast gezonde voeding, is bewegen. Bewegen is ontzettend belangrijk. Ga eens een keer wat vaker met de trap in plaats van met de lift. Of ga lopen of fietsen in plaats van met de auto. Deze kleine aanpassingen in je levensstijl zorgen ervoor dat je onbewust veel meer beweging krijgt, wat het afvallen alleen maar bevordert.