Tips om goede voeding promoten

Tips om goede voeding promoten

februari 8, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Je bent toch geen konijn? Wellicht dat je het vast weleens hebt gehoord wanneer je een groene salade eet. Goede voeding kan dan steeds populairder worden, het promoten ervan loopt vaak veel lastiger door weerstand. Je kunt het soms vergelijken met een man die altijd bier dronk in een café en vervolgens zegt dat het liever water wilt. Mensen weten dat het een goede en gezonder keuze is maar vinden het lastig om andere onder ogen te komen. Bedrijven die goede voeding promoten vinden daarom ook enorm veel hinder om het echt van de grond te krijgen. In deze blogs geven we dan ook graag bedrijven of andere organisaties tips om goede voeding te promoten.

Combineren kun je leren

Het effect van Pavlov zegt veel mensen waarschijnlijk veel. Tijdens het voeren van de honden werd er telkens met de bel gerinkeld. Om een gegeven moment werd er alleen gerinkeld met de bel maar geen eten geserveerd. De reacties van de honden? Ze gingen kwijlen en naar de voerbak omdat ze verwachten dat ze eten kregen. Welke leer kunne bedrijven die voeding willen promoten hieruit trekken? Combineer goede voeding met eten wat ze gewend zijn. Veel kinderen lusten vaak groentes en fruit nadat ze het gecombineerd hebben gegeten met bijvoorbeeld een hamburger. Sla, tomaat en augurken op een broodje hamburger draagt al een klein beetje bij aan een gezondere levensstijl. 

Geef creatieve producten weg

Je kent het vast wel, verkopers op straat die pennen en schriften met een bedrijfslogo gratis weggeven wanneer jij je ergens voor inschrijft. Het effect? Het werk! Wanneer mensen iets krijgen vinden ze dat ze automatisch iets terug moeten geven. In dit geval kan het zijn om een gezond kookboek of gezonde voeding. Overweeg dus om promotie pennen te bedrukken en wees hierbij creatief. Denk eens na over een leuke slogan die blijft hangen. Ben je een creatieveling? Ga dan eens zitten om een origineel promotieproduct te bedenken. We geven graag een voorzetje met een powerbank relatiegeschenk en de bijbehorende tekst ‘laad je op met gezonde voeding, laad je op met “bedrijfsnaam”. Des te creatiever, des te beter. Hoe creatiever iets is des te beter het blijft hangen bij potentiële klanten. Ze zeggen namelijk tegen dierbaren “ik heb nu toch iets leuks gekregen” en hopla, je bedrijf wordt eens goed onder de aandacht gebracht. Wat is dat voor bedrijf? Wat doet het precies? Waar is het gevestigd? Precies datgene wat je als bedrijf zijnde wilt hebben.