Tips om gezond af te vallen

Tips om gezond af te vallen

mei 23, 2018 0 Door Roosje Broekkotte

De tijd van het jaar is weer aangebroken dat tientallen mensen er weer aan willen gaan geloven, wat kilootjes kwijtraken voor de zomermaanden. Vaak starten ze met bijvoorbeeld een eiwitdieet of een koolhydraatarm dieet. Maar er zijn nog meer manieren om af te vallen, je kunt ook bewust kijken naar je eetpatroon en jezelf een gezond eetpatroon aanleren. Om gezond te kunnen afvallen is het dus belangrijk als je bewust bent van je eigen eetpatroon.

Gezond en snel afvallen

Vaak denken mensen al snel dat gezond afvallen heel moeilijk is, maar het tegendeel is waar. Als je je bewust bent van je eetpatroon en ervoor kiest om een blijvend gezonde levensstijl aan te nemen dan kan gezond eten en afvallen heel goed samengaan. Als je voor langere tijd blijvend gewicht wilt verliezen dat heeft dit bijna altijd te maken met een verandering in de levensstijl en de bewustwording van je eetpatroon. Hierdoor wordt gezond afvallen beter haalbaar. Als je er zelf na heel veel proberen nog steeds niet uitkomt kun je er ook voor kiezen om af te vallen met begeleiding.

Tips om gezond af te vallen

Om gezond en snel af te vallen is het dus allereerst belangrijk om goed naar je levensstijl en eetpatroon te kijken. Als je van lekker en veel eten houdt, het liefst buiten de deur eet, of geen tijd hebt om te eten om vervolgens later op de dag wel veel te snoepen dan is het dus belangrijk dat je dit gaat aanpassen. Hoe beter je je eigen levensstijl in zicht hebt hoe beter je hier de eetpatronen uit kunt ontdekken. Er zijn een aantal veranderingen in je eetpatroon erg belangrijk om gezond af te kunnen vallen. Sla bijvoorbeeld nooit je ontbijt over, het beste is nog als je een eiwitrijk ontbijt eet. Daarnaast is het ook verstandig om goed te kijken naar wat voor tussendoortje je meeneemt. Het beste is iets van fruit, noten, rauwkost, etc. Hierdoor voorkom je dat je nog een keer honger krijgt. Ook heel veel drinken is belangrijk. Je kunt dan het beste kiezen voor groene thee, koffie of water. Een gouden tip is ook om geen dingen in huis te halen die ongezond zijn waarvan je weet dat je het niet kan weerstaan als je een keer honger hebt of een avondje op de bank zit. Daarom is het belangrijk om goede alternatieven te kiezen die je wel kunt nuttigen bij een avondje op de bank.