Tips om die Corona-kilo’s kwijt te raken

Tips om die Corona-kilo’s kwijt te raken

juni 15, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar door de periode van isolatie ben ik iets meer aangekomen dan waar ik blij mee ben. Meer tijd om te koken, stress-eten, niet zo actief zijn als vóór COVID… om nog maar te zwijgen van het snacken en de vele cocktail uurtjes. Aangezien de zomer weer gearriveerd is wil ik toch echt van die kilo’s af, en jij waarschijnlijk ook. Want de enige, dat ben ik gelukkig niet. Met deze tips kun je de Corona-kilo’s weer kwijtraken.

Begin met een doel

Het helpt echt als je een doel voor ogen hebt. Alleen het idee om af te vallen is geen doel, maar een specifiek, meetbaar plan – bijvoorbeeld – 5 kilo afvallen in 8 weken wel. Zorg ervoor dat je doel SMART is – specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden is. Het is een geweldige manier om je te helpen op het goede spoor te blijven en je eraan te herinneren waarom je bent begonnen.

Sporten

Zorg ervoor dat lichaamsbeweging deel uitmaakt van je dagelijkse routine. Of het nu een rondje wandelen is, of een intensieve training, elke dag bewegen is wat je moet doen. Vind je het moeilijk om jezelf te motiveren? Meld je aan bij een sportschool met een vriendin of ga er echt voor met een personal trainer. Soms kun je een gratis proefles doen, zoals bij deze personal training Utrecht organisatie. Handig om het een keer uit te proberen!

Krijg een goede nacht rust

Onderzoek heeft een duidelijk verband aangetoond tussen onvoldoende slaap en gewichtstoename. Slecht slapen houdt ook verband met problemen met afvallen. Op tijd je bed in vanavond dus!

Ontneem jezelf niet maar ‘verwen’ jezelf ook niet te vaak

Vind die balans tussen genieten van je eten, maar gebruik het niet als beloning of om jezelf beter te laten voelen als je je down of gestrest voelt.