Tien tips voor het afvallen

Tien tips voor het afvallen

februari 26, 2018 0 Door Roosje Broekkotte

Afvallen klinkt moeilijk, maar wat nou als het makkelijk kan? Hierbij 10 tips waarmee het afvallen veel makkelijker wordt!

1.      Let niet teveel op de weegschaal!

Ja natuurlijk wil je je resultaten zien als je bent afgevallen, maar nee, elke dag kijken is niet goed voor je. Eén keer per weken is meer dan genoeg. Het gaat er vooral om dat jij je goed voelt. Afvallen is 70% voeding en 30% sport, let je op allebei, dan val je automatisch af.

2.      Geen frisdrank

Hoe lekker het ook is, er zitten enorm veel suikers verwerkt in frisdranken. Probeer zoveel mogelijk water en thee te drinken!

3.      Geen stress!

Stress is killing! Probeer zoveel mogelijk te doen wat geen stress veroorzaakt. Neem veel rust, en probeer goed te slapen. Want wie beter slaapt; ervaart minder stress.

4.      Koffie? Wel zwart!

Het best is eigenlijk om geen koffie te drinken, maar als je dan niet zonder koffie kunt: drink hem zwart. Geen melk en suiker dus!

5.      Gebruik kleinere borden

Als je kleinere borden gebruikt, kun je hem ook niet zo ver vullen als je deed bij je grote borden. Vaak zit je al vol voordat je het doorhebt, maar blijf je toch dooreten omdat je je bord leeg wil eten: hierbij de oplossing.

6.      Gezonde snacks!

Gezonde snacks zijn de oplossing, zorg er dan ook voor dat je er altijd een paar in huis hebt liggen. Voorbeelden zijn komkommer, tomaatjes en noten.

7.      Meer vet!

Ja, echt. Je leest het goed. Meer vet, maar wel natuurlijke vetten: vis, avocado, Griekse yoghurt of noten. In deze producten zit extra veel eiwitten: en eiwitten zijn goed voor je. Je krijgt hiervan een vol gevoel, wat namelijk super is als je veel wil afvallen.

8.      Honger jezelf niet uit!

Heb je honger, en heb je al je maaltijden toch al gegeten? Eet dan toch. Je hebt niet voor niets honger. Neem een handje zaden, of een stuk fruit. Je houdt het namelijk niet vol om van een cracker en een paar druiven te leven.

9.      Kook zelf

Probeer zo weinig mogelijk uiteten te gaan en kook altijd zelf. Je hebt daardoor zelf de hand wat je klaarmaakt. Ga je dan toch uiteten: probeer van te voren al het menu op te zoeken zodat je zonder verrassingen komt.

10. Last but not least: begin!

Wacht niet tot maandag, maar begin gewoon. Ook als je een slecht weekend achter de rug hebt: ga door. Die ene keer een frikandel maakt echt niet uit. Als je dan de hele week ongezond gaat eten, wordt het alleen maar erger en dan gaat alles weg waar je zo hard voor hebt gewerkt. Of je kunt een hometrainer kopen, dan is het dichter bij huis en zal je sneller de motivatie vinden om er aan te beginnen.