Snel spiermassa kweken

Snel spiermassa kweken

april 28, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Veel mensen doen aan krachtraining om spiermassa te kweken. En dat het liefste zo snel mogelijk. Toch is het kweken van spiermassa iets wat je wel verstandig moet doen, waar je de tijd voor moet nemen en veel inspanningen voor moet verrichten. Toch zijn er een aantal handige tips waarmee je wel degelijk snel, maar ook verantwoord, spiermassa kunt kweken. Om snel spiermassa te kweken kun je het best zwaar trainen met bijvoorbeeld dumbbells.

Speciaal schema

Door je trainingsschema eens in de zes tot acht weken te veranderen, blijf je jouw spieren uitdagen. Hierbij is het belangrijk om in dit schema veel focus te leggen op compound oefeningen. Hierbij train je meerdere spiergroepen tegelijk en gebruik je meerdere gewrichten. Er zullen hierdoor meer groeihormonen vrijkomen en je zult daarmee sneller spiermassa opbouwen.

Persoonlijk dieet om snel spiermassa mee op te bouwen

Jouw doel is bepalend voor je dieet. Vraag hierbij om advies van een diëtist die gespecialiseerd is in krachtsport. Door hier ook je personal trainer bij te betrekken, kom je tot een persoonlijk dieet. In een dieet voor krachtsporters wordt de focus gelegd op eiwitten en calorieën. Daarnaast is het belangrijk om geen alcohol te drinken op het moment dat je snel spiermassa op wilt bouwen.

Supplementen als aanvulling

Naast een speciaal trainingsschema en een persoonlijk dieet, kunnen supplementen ook helpen om snel spiermassa te kweken. Ze kunnen je helpen om je te voorzien van de juiste voedingsstoffen op momenten dat jij die nodig hebt. Met supplementen kun je het lichaam ondersteunen om op het juiste moment energie te leveren of juist te laten herstellen. Ook hierbij is het verstandig om een diëtist om advies te vragen. Supplementen kunnen hierbij meegenomen worden in jouw persoonlijke dieet.