Siliconen bakvorm

Siliconen bakvorm

maart 16, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Het bakken van de lekkerste taarten en cakes is een leuke hobby of beroep om te hebben. Er kan veel creativiteit gelegd worden in het maken van de mooiste creaties. Vaak bak je een taart of cake in een bakvorm. Dan blijft het beslag namelijk in een bepaalde vorm zitten. Veel mensen hebben er last van dat de taart of cake aan de vorm blijft plakken als deze uit de oven komt. Met een siliconen bakvorm is dit probleem opgelost! Dit is de ideale uitvinding. De vorm kan namelijk gebogen worden om de taart of cake er uit te halen, het is erg flexibel materiaal. De siliconen bakvorm heeft een aantal hele fijne voordelen, dit maakt ze zo geschikt om taarten en cakes mee te bakken. Zo’n bakvorm koop je meestal bij een bak winkel, hier is overigens alles wat je nodig hebt met bakken. Benieuwd waarom jij die bakvorm van siliconen aan moet schaffen? Lees dan snel verder.

De voordelen van een siliconen bakvorm

Een siliconen bakvorm heeft een aantal fijne voordelen wat hem erg makkelijk maakt in gebruik. Even in het kort:

  • Geschikt voor oven- en magnetron gebruik
  • Hittebestendig tot wel 230 graden
  • Koudebestendig tot wel -60 graden
  • Geschikt voor in de vaatwasser
  • Herbruikbaar 
  • Verkrijgbaar in allerlei vormen en maten
  • Flexibel
  • Makkelijk schoon te maken

Zoals je ziet is het een hele rij met voordelen van een siliconen bakvorm. Ze zijn gewoon geschikt voor elke soort taart of cake en kunnen zelfs ingevroren worden. Ze zijn heel makkelijk schoon te maken en kunnen opnieuw en opnieuw gebruikt worden. Daarnaast is het de perfecte vorm door zijn flexibiliteit. Het maakt het uithalen van de cake of taart super makkelijk.

De vorm goed houden

Het is een super fijne bakvorm, al helemaal als deze goed gehouden wordt. Dit betekent dat hij goed schoongemaakt wordt na gebruik. Dat hij de eerste keer goed ingevet wordt, daarna is dit niet meer nodig. En heel belangrijk, kijk uit met messen en ga pas snijden als de taart of cake uit de vorm is. Zo voorkom je dat de vorm kapot gaat of onbruikbaar wordt. Als hier op wordt gelet, dan is de vorm jarenlang te gebruiken bij het bakken. Zo krijg je echt waar voor je geld. 

Siliconen bakvorm kopen

Een siliconen bakvorm koop je natuurlijk in een bakbenodigdheden winkel. Hier is alles wat je nodig hebt voor het bakken van taarten en cakes, want met enkel een bakvorm red je het niet. Versieringen, spatels, deegrollers, fondant, alles is te verkrijgen in deze winkel. Als bakken je hobby of beroep is, dan is het knutselen met taarten en cakes iets waar je veel tijd en creativiteit in steekt. Met alle benodigdheden uit de bak winkel moet dit zeker lukken. Siliconen bakvorm is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Van ronde tulbanden tot kleine cupcake vormpjes en een klassieke cakevorm. Voor iedereen is wel wat leuks te vinden in de winkel. Een siliconen bakvorm kan eigenlijk niet ontbreken in de keuken van een bakker!