Sapjes of smoothies maken: Welke apparaat kies je?

Sapjes of smoothies maken: Welke apparaat kies je?

juli 22, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Gezonde levensstijl? De juiste hoeveelheid groenten en fruit is hiervoor nodig! We weten dit allemaal, maar als je een druk leven hebt, eet je al snel niet genoeg groenten en fruit. Een sapje is hiervoor de perfecte oplossing. Je kunt ze natuurlijk kopen, maar ze zelf maken is op de lange termijn net zo gemakkelijk en veel goedkoper. Bovendien weet je precies wat je erin stopt: geen geheimen, geen suiker of onnatuurlijke toevoegingen. Uw dagelijkse portie gezondheid, helemaal natuurlijk en precies zoals u het wilt! Ben jij een echte liefhebber van verse smoothies, sappen en soepen? En is het moeilijk kiezen uit de enorme selectie. Weet je niet of je voor je creaties een blender, sapcentrifuge of slowjuicer nodig hebt? Lees dan verder.

Sapcentrifuge

De sapcentrifuge is ideaal voor het maken van heerlijke sappen. Fruit en groenten mogen geheel in de hals van de sapcentrifuge, het sap wordt uit de vrucht gehaald. Vezels, omhulsels en strengen blijven in het apparaat achter. Hierdoor bevat sap uit een sapcentrifuge minder vezels dan een smoothie uit een blender.

Blender

Een blender is een veelzijdig apparaat dat voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. De blender is ideaal voor soepen en smoothies die iets dikker van structuur zijn. Het grote voordeel van een blender is dat alle voedingsstoffen behouden blijven. Let bij het kopen van een blender op het motorvermogen. Krachtige blenders kunnen ook hardere ingrediënten malen. Ideaal voor bijvoorbeeld notenboter, salade of spreads.

Slowjuicer

Een slowjuicer lijkt op een sapcentrifuge, maar de slowjuicer draait met minder toeren en daardoor dus langzamer. Het resultaat is dat er geen lichte opwarming is bij het drukken op fruit en groenten. Zo worden nog meer vitamines optimaal opgeslagen. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op slowjuice.nl.

Power blenders

Sommige professionele blenders hebben extra functies, zoals blenders, waarmee je niet alleen een romige soep kunt maken, maar zelfs kunt opwarmen. Met hun hoge messnelheden zijn Power Blenders geschikt voor mengen, hakken, ijs maken, verwarmen, hakken en kneden. Een powerblender is interessant voor gezonde foodies. Zo maak je bijvoorbeeld gemakkelijk pindakaas of amandelmelk lekker en gezond. Blenders vervangen andere keukenapparatuur en zijn daarom een ​​must voor echte fijnproevers.