Pepti of geitenmelk flesvoeding

Pepti of geitenmelk flesvoeding

november 22, 2019 0 Door Roosje Broekkotte

Heeft je baby last van een voedselintolerantie of -allergie? Dan kun je tijden bezig zijn met uitzoeken wat je nu het beste kunt geven als voeding. Zoek tussen al die termen maar eens wat het beste is in jouw situatie! Pepti of geitenmelk? Hypoallergeen? We leggen je het verschil uit! 

Wat is Pepti flesvoeding?

Voor kinderen met een vastgestelde koemelkallergie, wordt pepti flesvoeding geadviseerd en voorgeschreven door een arts. Gelukkig heeft “slechts” 2-3% van alle baby’s een vastgestelde koemelkallergie. Pepti flesvoeding is een dieetvoeding, die je alleen op advies van een arts gebruikt. 

Er zijn ook kinderen die niet goed reageren op koemelkeiwit, maar geen door de arts vastgestelde allergie hebben. Dan hebben we het over een intolerantie. In dat geval heb je misschien geen pepti flesvoeding nodig, maar kan je kind wel baat hebben bij hypoallergene voeding of standaard flesvoeding op basis van geitenmelk. Laat je zowel bij een intolerantie als bij een allergie adviseren door je arts welke voeding het beste is voor je baby.

Wat is Hypoallergene flesvoeding (H.A.)?

Voor kinderen met een intolerantie of overgevoeligheid voor koemelk (dus geen vastgestelde koemelkallergie), kan hypoallergene flesvoeding een oplossing zijn. Een baby die slecht tegen koemelk kan, kan wei-eiwit slecht verteren. In hypoallergene flesvoeding zijn de wei-eiwitten geknipt, waardoor deze voeding makkelijker te verteren is voor baby’s.  

Het is niet nodig om kinderen met een erfelijke aanleg voor koemelkallergie preventief hypoallergene voeding te geven.

Wat is Geitenmelk flesvoeding?

Flesvoeding op basis van geitenmelk is geen geschikt alternatief voor kinderen met een vastgestelde koemelkallergie, maar kan wel een alternatief zijn voor kinderen met een koemelkintolerantie. Geitenmelk is van nature zacht en vormt een goede basis voor flesvoeding. Kabrita flesvoeding op basis van geitenmelk is een standaard flesvoeding. “Standaard” flesvoeding is niet alleen gericht op kinderen met een intolerantie of allergie. Dat is het grootste verschil met pepti of hypoallergene flesvoeding. Daarom kun je flesvoeding op basis van geitenmelk ook niet echt vergelijken met dieetvoeding.

Hoe het precies komt dat veel ouders positief zijn over het gebruik van babyvoeding op basis van geitenmelk als hun kindje last heeft van opstartproblemen met de spijsvertering, zonder medische diagnose, is tot nu toe nog onvoldoende wetenschappelijk onderzocht. Wetenschappers houden zich hier nog veel mee bezig en wij spelen hier een actieve rol in. Dit proces is heel nauwkeurig en duurt daarom lang. De onderbouwing van voordelen van geitenmelk in babyvoeding laat dus nog op zicht wachten. Van veel van onze Kabrita-ouders horen we positieve verhalen over het gebruik van flesvoeding van geitenmelk. 

Benieuwd naar de mening van andere ouders? Lees dan hier verder!