Overlast in jouw woning door te veel fijnstof

Overlast in jouw woning door te veel fijnstof

maart 15, 2022 0 Door Roosje Broekkotte

Is er bij jouw woning sprake van overlast als gevolg van fijnstof? Dit kan het gevolg zijn van een houtkachel. De houtenkachel kan gezondheidsproblemen als gevolg hebben aangezien het gebruik maken van deze kachel als gevolg heeft dat er fijnstof vrijkomt. Door de vele fijnstof die vrijkomt kunnen klachten bij de longen en slijmvliezen ontstaan. Het is niet zo dat er veel fijnstof vrijkomt bij iedere kachel in Nederland, echter kan een houtkachel tot veel uitstoot van fijnstof leiden. Daarom is het verstandig om veel te weten over houtkachel fijnstof en zodoende gezondheidsklachten bij de longen en de slijmvliezen te voorkomen.


Astmaproblemen

Overlast als gevolg van de uitstoot van fijnstof is met name vervelend voor mensen die astma hebben. Als je last hebt van astma dan zijn jouw longen immers extra gevolg voor de uitstoot van vervelende stoffen. Daarom is het verstandig om ten eerste op de hoogte te zijn van de uitstoot die een houtkachel kan hebben. Zodra je hiervan op de hoogte bent is het mogelijk om stappen te ondernemen en zodoende te voorkomen dat er meerdere gezondheidsklachten ontstaan. Indien je deze stappen weet voorkom je problemen richting de toekomst. Er zijn immers een aantal belangrijke tips om de uitstoot van fijnstof te verminderen of te elimineren.


Tips en advies

De belangrijkste tip die je kan krijgen indien je de uitstoot van fijnstof in jouw woning wenst te verminderen heeft te maken met de kachel zelf. Je kan namelijk doen besluiten om de kachel helemaal uit huis te gooien en hiermee de uitstoot van fijnstof te voorkomen. Daarbij geldt dat je tevens de keuze kan maken om een modernere kachel aan te schaffen. Een andere tip is kiezen voor het regelmatig reinigen van jouw woning en de openhaard. Door voldoende schoon te maken zorg je ervoor dat de fijnstof niet te lang in de lucht blijft hangen, hiermee voorkom je klachten.