Opkomende trend: Het gezond eten

Opkomende trend: Het gezond eten

maart 30, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Steeds meer mensen gaan letten op wat ze op dagelijkse basis naar binnen werken. De vette hap wordt minder gekocht en de welbekende groenten gaan op een steeds innovatiever wijze naar binnen. De calorieën worden opgeteld en er wordt continue rekening gehouden met wat er moet en kán worden gegeten. Mensen worden dan ook steeds creatiever met het klaarmaken van eten. Kruiden spelen hier dan ook een grote rol in. Met kruiden kan gezond eten vaak net wat lekkerder gemaakt worden.

Daarbij kunnen kruiden ook heel veel betekenen voor andere minder gezonde gerechten. Ik zelf kook nooit zonder kruiden. Een stuk kip zonder masala is als een auto zonder benzine, dat werkt niet! En wie is nou geen fan van bijvoorbeeld de Surinaams/Indonesische keuken? De geweldig kip masala of de biefstuk chili, lekker!

Kruiden kopen

Kruiden kunnen tegenwoordig bijna overal gekocht worden. Aan kruiden denken de meeste mensen toch aan de standaard kruiden zoals chili, peper, zout etc. Maar er zijn zoveel meer kruiden in de wereld! Bijvoorbeeld, als je nog nooit van masala hebt gehoord, ga het NU proberen. Je zal er geen spijt van krijgen! Maar goed, terug naar de kruiden. Tegenwoordig kun je dus ‘het topje van de ijsberg’ aan kruiden terugvinden in de supermarkt. Maar andere kruiden zijn vaak wat lastiger te verkrijgen.

Kruiden online kopen biedt mogelijkheden! Online zijn namelijk een stuk meer kruiden beschikbaar dan in de vastgeroeste supermarkt. Denk hierbij aan honderden verse kruiden en thee. Eet niet elke week dezelfde gerechten maar probeer elke dag iets nieuwe met dezelfde ingrediënten!

 Gezonde friet

De koptitel zegt het al, gezonde friet! Of ja, friet die beter voor je is. Koolhydraatarme friet om specifiek te zijn. Deze friet is ontstaan door de eerste koolhydraatarme aardappel te gaan frituren. Makkelijker gezegd dan gedaan! Koolhydraatarme aardappels houden namelijk niet van olie en zijn dus onmogelijk te frituren. Niet na wat natuurlijke aanpassingen! Door een speciale coating kunnen de aardappelen gefrituurd worden. En zijn de koolhydraatarme frietjes geboren. Ideaal als je dus op je voeding moet letten! Zelfs de kruiden kunnen hier een goede toevoeging zijn om ze nog lekkerder te maken! Heb je wel eens gehoord van chili friet?