Om het koken op te leuken: het beste gerei voor in de keuken!

september 27, 2019 0 Door Roosje Broekkotte

De een vindt het geweldig om uren achter het fornuis te staan, terwijl een ander het liefst zo snel mogelijk weer uit de keuken verdwijnt. Het fornuis is simpelweg niet zijn of haar beste vriend en dit zal het ook nooit worden. Althans, ga voor jezelf eens na hoe dit voor jou is. Is het creëren van een lekkere en gezonde maaltijd meer een moet dan een mag? Vraag jezelf dan eens af waar dit aan ligt. Koken kan zo leuk zijn, mits je het juiste gerei in huis hebt. 

Echte keukenprinsessen zorgen voor de juiste messen

Niks is vervelender dan een bot schilmesje in de keuken. Hoe vaak je het ook probeert, die supersonische snijtechniek van al die chefkoks op tv lijkt simpelweg niet aan jou besteed. Tenminste, dat denk jij! Met een bot mesje gaat het snijden van groente en vlees nou eenmaal wat minder vloeiend dan met een nieuwer exemplaar. Het is dan ook niet gek dat je in vele keukens een messenblok op het aanrecht ziet staan. Het is wellicht even een investering, maar geloof ons: het is het meer dan waard. Kijk een paar Youtube-video’s en voor je het weet ben je niet meer te stoppen. Gordan Ramsay zal jaloers op je zijn!

In de keuken ontspannen? Koop een stel goede pannen!

Pannen, ook zo’n dingetje. Wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen is een degelijke pannenset waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Logisch, maar  wel zonde. Het klinkt als een eeuwenoud cliché, maar op het gebied van pannen is goedkoop toch zeker wel duurkoop. Handvatten die het ineens begeven een anti-aanbaklaag die deze naam eigenlijk niet meer mag dragen en nog meer van die kleine ergernissen. Het lijkt misschien een luxeprobleem, maar ik kan je verzekeren: dit doet je kookplezier niet ten goede. Goede pannen kopen is dan ook erg belangrijk, want iedere dag met tegenzin achter het fornuis stappen is geen pretje.  

Het juiste keukengerei maakt iedereen blij

Dit klinkt misschien als een onnozele slogan voor een of andere keukenboer, maar we kunnen toch zeker niet ontkennen dat deze zin op waarheid berust. Iedereen moet zelf uitvinden welk keukengerei het beste bij hem of haar past. Gun jezelf eens een wat duurder apparaat, een mooie en functionele pannenset of een vlijmscherp koksmes. Je staat waarschijnlijk dagelijks in de keuken, dus gun jezelf een keer dat beetje extra luxe. Voor je het weet wordt etenstijd jouw favoriete moment van de dag!