Niet meer twijfelen over het kopen van een platformlift!

Niet meer twijfelen over het kopen van een platformlift!

januari 4, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

We kennen allemaal de gewone liften. Ze zijn strak, betrouwbaar en worden gebruikt in hoge kantoren en moderne flatgebouwen. Ze hebben echter ook een hoge prijs, en niet alle bedrijven kunnen ze betalen. Trapliften zijn daarentegen laag geprijsd, maar kunnen maar één of twee mensen naar hun bestemming brengen. Omdat ze aan een trap zijn bevestigd, laten ze gehandicapten eerder achter met een nutteloos gevoel dan een krachtige, iets wat we juist willen bereiken. De minder bekende, maar middenwegoptie, is de platformlift, en dit is wat je ervan moet weten.

Wat zijn platformliften en wat kosten ze?

Simpel gezegd, platformliften bieden de privacy van een lift voor de prijs van een traplift. In tegenstelling tot veel trapliften waarbij vaak een sleutel en hulp van het personeel nodig zijn voor het gebruik, kan een platformlift door de gebruiker zelf bediend worden. Dit is natuurlijk allemaal heel fijn, maar wat kost een platformlift nou eigenlijk? Een beetje een vervelend antwoord heb ik daar op. Dit is namelijk echt afhankelijk van je wensen en de ruimte van het gebouw. Denk hierbij aan of er verbouwd moet worden en tot welke hoogte de platformlift jou, je klanten of werknemers moet brengen. Maar niet getreurd, indien de prijs je te hoog is kun je ook een tweedehands platformlift aanschaffen of er een huren!

De veelzijdigheid van de platformlift

Misschien wel een van de grootste voordelen die platformliften te bieden hebben, is het feit dat ze zo veelzijdig zijn. Deze liften kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt, en sommige kunnen specifiek worden ontworpen voor een thuis- of zorgomgeving. Naast dit voordeel zijn de liften ook nog een ontzettend veilig te bedienen. Stel je voor dat de motor toch een keer stopt, dan zit hij vast en zal hij niet de klassieke ‘dead-drop’ doen die geassocieerd wordt met liften in films. Het aandrijfsysteem zorgt er ook voor dat de lift rustig en soepel beweegt met een zachte start en stop. Wel zo fijn!