Musthaves voor jouw backpack avontuur!

Musthaves voor jouw backpack avontuur!

augustus 2, 2022 0 Door Roosje Broekkotte

Sta jij aan de start van een half jaar nieuwe culturen ontdekken in het buitenland? Backpack op de rug, petje op het hoofd en gaan met die banaan? De Balinese stranden ontdekken en daarbij andere Aziatische landen ontdekken klinkt voor velen als muziek in de oren. Juist anderen kiezen toch liever voor Zuid-Amerika en de daarbij horende Spaanse cultuur. Nog weer anderen ontdekken liever de kustlijn van Zuid-Afrika. 

Welke kant je ook op gaat, backpacken is iets waar je vast en zeker geen spijt van gaat krijgen. Om je klaar te stomen voor het grootste avontuur van je leven, is het wel handig en leuk als je een aantal dingen meeneemt. Lees snel even met ons mee! 

Herinneringen vastleggen

Met stip op nummer één willen we aanraden om voldoende spullen mee te nemen waarmee je je herinneringen kan vastleggen en voor altijd kan bergen. Zo kan je bijvoorbeeld een reisdagboek mee nemen, waar je de coolste avonturen in kan noteren. 

Een ander product dat het ook altijd goed doet, is een Go Pro. Ga jij bijvoorbeeld een coole duik op Koh Tao maken of de Christoffelberg op Curaçao beklimmen, is het leuk als je dit helemaal kan opnemen op film! 

Daarnaast adviseren wij altijd om een polaroid aan te schaffen, superleuk als je op het moment zelf foto’s kan maken én deze direct kan afdrukken. Deze fotootjes kan je daarna ook gemakkelijk in je reisdagboek plakken! 

Tot slot; een vriendenboekje om momenten met nieuwe mensen in vast te leggen. Op internet staan verscheidene modellen; hiermee kan je jouw nieuwe vrienden vragen laten beantwoorden over wie ze zijn, en waar ze vandaan komen. Daarnaast kan je je leukste avonturen met ze noteren.

Handigheidjes! 

Naast het vastleggen van herinneringen, zijn er een aantal andere dingen die goed van pas kunnen komen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een hoesje voor je paspoort; hier kan je je belangrijkste pasjes en papieren in opbergen en samen met je paspoort in een kluis stoppen wanneer je het hotel of hostel verlaat.

Een andere tip? Koop een goede waterfles, zoals bijvoorbeeld een Mepal beker. Met een goede waterfles ga je goed verzekerd de hitte strijd aan; welke vulkaan je ook beklimt, welke tempel je ook gaat bezoeken of op welk stand je ook met je billen bloot gaat, de zon hoog aan de hemel vraagt om voldoende water te drinken en met een waterfles kan je dat waarmaken!