Makkelijke ijskoffierecepten

Makkelijke ijskoffierecepten

april 30, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Gooi je favoriete koffiebonen in de machine en zet een kopje koffie. Daarna gaan we van alles toevoegen om hier een nog bijzonderder bakkie ijskoffie van te maken. Deze recepten zijn allemaal erg makkelijk. Om het nog makkelijker te maken voor jezelf kun je zelf de koffie online kopen.

Choco latte

Laten we meteen met de makkelijkste optie beginnen. Voor de chocolade liefhebber. Dit recept is extreem makkelijk. Je hebt alleen je favoriete koffie, ijsklontjes en chocolademelk nodig. Ik gebruik hiervoor zelf het liefste choco soyadrink om een plantaardige versie te maken. Deze chocolademelk smaakt ook wat anders dan de zuivel variant, dus je moet hier wel van houden, maar ik raad dit zeker aan. Laat de koffie even afkoelen of gooi er meteen een ruime hoeveelheid ijsklontjes bij. Bepaal zelf wat voor jou de perfecte verhouding koffie en melk is. Ik houd van 50/50.

Dalgona koffie

Dit drankje is een tijdje erg populair geweest op het internet. Maar als je dit gemist hebt, of je hebt het simpelweg nog nooit gemaakt vertel ik je graag hoe je dit doet. Deze koffie maak je met één portie oploskoffie, een glas melk, suiker naar smaak, twee eetlepels water en ijsklontjes. Je begint door de oploskoffie, het suiker en het water samen te kloppen tot het stuif wordt. Dit kan gewoon met een simpele hand melkopschuimer. Als het mengsel stijf genoeg is kun je ijsklontjes bij de melk doen en het stijve mengsel hierop leggen. Wel even roeren voor het drinken en je hebt een romige ijskoffie!

IJscappuccino

Nu we toch de hand melkopschuimer in handen hebben kunnen we meteen een ijscappuccino maken. Wist je dat je met een hand melkopschuimer of een meer luxe melkopschuimer ook makkelijk koude melk kunt opschuimen? Zet je favoriete koffie al gebruikelijk en gooi er ijsklontjes in en een mooie toef opgeklopt schuim bovenop. Om deze koffie toch nog iets spannender of bijzonderder te maken giet je er een scheutje koffiesiroop bij. Mijn favorieten zijn karamel of witte chocolade.