Maak kennis met ristretto in duurzame koffiecups

Maak kennis met ristretto in duurzame koffiecups

juli 21, 2023 0 Door Roosje Broekkotte

Ben jij een Bourgondiër pur sang en staan jouw zintuigen altijd op scherp voor inspiratie om eindeloos te kunnen variëren met lekkere koffiesmaken? Dan doen we je bij Goede Voeding gegarandeerd een plezier met dit blog! We delen namelijk graag onze laatste ontdekking op het gebied van ons favoriete warme drankje. Onlangs hebben we kennisgemaakt met de Nespresso koffiecups van De Koffiejongens in verfijnde smaken zoals espresso, lungo en decaf. Ook liefhebbers van ristretto kunnen hun hart ophalen aan het zorgvuldig samengestelde assortiment. De ristretto wordt ook wel het kleine broertje van de espresso genoemd en is overgewaaid uit Italië. Het betreft een klein kopje koffie, maar het bezorgt je een enorme smaakbeleving. Loopt het water je al in de mond? Lees dan vooral nog even verder en ontdek hoe jij thuis of op het werk van deze iconische koffiesoort kunt genieten.

Volle en intense smaak

Onder koffieliefhebbers wint de ristretto steeds meer terrein. Ben je benieuwd waar de naam vandaan komt? Ristretto is Italiaans voor beperkt. Het gaat om een kopje koffie dat nog kleiner is dan een espresso en dat wordt gekenmerkt door een vollere en intense smaak. Dat komt door de kleinere hoeveelheid water die wordt gebruikt. Daardoor komen er meer oliën en aroma’s vrij bij het zetten. Als je van een flink sterke koffie houdt, is de ristretto dus echt iets voor jou. Kun jij niet zo goed tegen cafeïne, maar vind je het moeilijk om de verleiding te weerstaan? Dan is dat geen probleem. Misschien verwacht je door de volle, sterke smaak een hoger cafeïnegehalte bij de ristretto dan bij een espresso. Maar het goede nieuws is dat die dezelfde hoeveelheid cafeïne als een espresso bevat. Je kunt ‘m zo nu en dan dus prima drinken.

Lekker duurzaam

Wil jij ’s ochtends een snelle start maken, jezelf tussendoor oppeppen of een uitgebreid diner goed afsluiten met een ristretto? Deze en de andere Nespresso cups van De Koffiejongens bestel je eenvoudig en snel in de webshop. Bestel je de koffiecups vóór 20.00 uur, dan worden die de volgende werkdag bij je bezorgd. Met een standaard abonnement of een abonnement op maat, hoef je jezelf nooit nee te verkopen. Je kunt het abonnement altijd aanpassen, pauzeren of stopzetten. Door te kiezen voor de cups van De Koffiejongens maak je niet alleen een lekkere, maar ook een verstandige keuze. Ze zijn namelijk ontzettend duurzaam! Misschien denk je daarbij aan herbruikbare koffiecups, maar deze zijn veel handiger. Dat komt doordat ze zijn gemaakt van planten en na gebruik op je composthoop of bij het GFT-afval kunnen. Verder worden de bestellingen waar mogelijk lopend of met de fiets bezorgd en is het verpakkingsmateriaal FSC-gecertificeerd.