Leuke hacks voor de eethoek

Leuke hacks voor de eethoek

juni 15, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Je kunt het best genieten van goede voeding, in een fijn interieur. Daarom besteden we ook af en toe aandacht aan het interieur. Deze keer aan de eethoek. Wist je dat het beter is voor je om echt tijd te nemen voor je eetmoment en niet zomaar multitaskend wat naar binnen te schuiven. Om je eethoek hier nog meer uitnodigend voor te maken hebben we een paar leuke hacks voor je.

Verlichting

Verlichting in de eethoek is heel belangrijk. Onderzoek wijst uit dat mensen meer eten in heftig gedimd licht dan in ruimtes met heldere verlichting. Daarom kan het een goed idee zijn om voor dimbare lichten te kiezen in de eethoek. Zo kun je ze feller laten schijnen tijdens het eten, maar kun je ze toch dimmen als je met vrienden gezellig om de tafel zit te kletsen. Kies anders voor lampen met een hoger lumen. Ook kan het heel leuk zijn om te spelen met meerdere lampen boven de tafel en hoe je deze ophangt. 2 lampen ophangen boven eettafel afstand kan ook veel invloed hebben op hoe het licht op de tafel valt.

Een schone tafel

Tafelkleden zijn niet voor iedereen. Je hebt waarschijnlijk een beste prijs betaald voor een mooie tafel in je eethoek, daar wil je liever geen vlekken en kringen op maken. Hoewel onderzetters hier een goede oplossing voor zijn gebeurt het toch soms dat je vlekken of kringen maakt. Witte vlekken op tafel verwijderen kan op verschillende manieren. Als de vlek nog vers is kun je deze soms wegwerken met een föhn. Voor een oudere vlek pak je er bijvoorbeeld baking soda bij. Hoe dat werkt lees je bij onze vrienden van Woonlovers.nl.

Multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn niet alleen handig voor tiny houses, deze zijn ook superhandig in een gewoon huis. Veel rommel in de ruimte geeft een onrustig gevoel. Voorkom dit door extra opbergruimte te creëren. Maak bijvoorbeeld gebruik van een klepbankje met opbergruimte in je eethoek of plaats een mooie kast als roomdivider. Zo krijg je in een grote open ruimte een gezellige knusse eethoek.